19 maart 2022

Seizoenstart staat voor de deur en de nieuwe SBU kleding is uitgeleverd!

27 maart a.s. gaat de zomertijd in en dit betekent dat de C-groep ook weer in de avonden gaat vertrekken!

Enkele die hards hebben de afgelopen winter weer buiten doorgetraind met of zonder lampjes. Op de racefiets maar ook op de mountainbike. Grote klasse! Andere leden hebben zichzelf in vorm gehouden op de Tacx met Swift en/of in de sportschool met spinning of fitness. Ook zullen er leden zijn die een winterstop hebben ingelast. Zoals elke seizoenstart zal het verschil in niveau in de groep groot zijn.

We gaan proberen om elke zondag, woensdag én donderdag de C-groep te laten begeleiden door (minstens) één roadcaptain en starten daarmee op woensdag 30 maart. De roadcaptain zorgt voor de veiligheid van de groep en zorgt er voor dat de C-groep samen uit en samen thuis komt door de snelheid rondom 28-30 km/u te reguleren. Voor hen die sneller willen en kunnen is er de B-groep 32-34 km/u of zelfs een A-groep 36-38 km/u.
Ga je mee met de C-groep? Conformeer je dan aan de groep en houd je dan aan de snelheid die door de captain wordt aangegeven. De B en de A vertrekken mogelijk iets eerder zodat de groepen elkaar niet in de weg zitten bij hoge opkomst. De Captain van de dag spreekt aan het begin van de training af of we met één groep vertrekken óf al bij het begin opsplitsen. Vergeet niet dat de C-groep dé instapgroep is waarbij mogelijk nieuwe SBU leden zich kunnen aansluiten om het groepsrijden te ervaren. Dan mag het niet al té hard gaan want anders zien we ze nooit meer terug.

Vanaf 30 maart vertrekken we net zoals tegenwoordig op zondag óók op woensdag 18:30 vanaf Olympia. Het wordt nog de eerste maand vroeg donker, dus neem een lampje mee voor het laatste stuk van de rit. Donderdagavond vertrekken we 18:30 vanaf restaurant de Beren in Heenvliet voor een sociaal rondje.

Het nieuwe bestuur is achter de schermen flink bezig geweest met sponsors binnen te halen, Ze hebben allemaal (op Ravebo na) een mooi plekje kunnen vinden op het nieuwe SBU tenue voor de komende drie jaar. Voor deze sponsors hebben wij een pro-tenue laten drukken (als dank dat zij ons komende drie jaar financieel gaan helpen). 1 April 2022 (géén grap!) gaan Fred Luit en Korsten bij deze bedrijven langs om ze persoonlijk te bedanken en de kleding uit te delen!

Binnenkort komen we met het bestuur samen om de balans op te maken en budgetten te maken voor de wedstrijden, toertochten én evenementen etc. zodat de contributie én het sponsorgeld goed voor de club besteed wordt en we met elkaar een topjaar gaan maken en uiteraard als vereniging financieel gezond blijven! In een nog nader te bepalen Algemene ledenvergadering komt het bestuur hier op terug.

In ruil voor de sponsorgelden verwachten wij als bestuur en uiteraard onze sponsors natuurlijk dat wij in het nieuwe SBU tenue met hun bedrijfslogo’s rond gaan fietsen en zeker bij een wedstrijd wordt verwacht dat je in je nieuwe SBU tenue aan de start verschijnt. Nog géén nieuw pak? Bestel jouw strakke outfit hier. Het nieuwe ontwerp is uiteindelijk met zoveel sponsors toch nog goed gekomen en we hebben veel positieve reacties mogen ontvangen. Door gebruik van verschillende materialen is er onvermijdelijk miniem kleurverschil in de basiskleur Navy Blue (dat was al door de leverancier aangegeven) en valt de Elite bibshort wat kleiner uit dan verwacht. Bestel dus liever een maatje groter dan de Pro.

De ontwakingstocht was een succes, de eerstvolgende toertocht organiseert Jordie 3 april met een nog onbekende bestemming van rond de 130 km. Vertrek 8:30u Olympia. Bijna iedere zaterdag vertrekt er ook een 100+ rit vanaf Olympia. Communicatie hierover verloopt via de SBU app.

Op naar een top seizoen!
Sportieve groet het SBU bestuur!

Sponsoren

Site by Alsjeblaft!