Bestuursmededeling 2 inzake het Corona virus

Beste SBU leden,

De eerder op onze SBU site geplaatste bestuursmededeling inzake het Corona virus wordt iets versoepeld. Zoals jullie wellicht uit vorige berichtgeving weten volgt het bestuur van SBU de richtlijnen zoals deze worden gegeven door de KNWU waarbij SBU is aangesloten. Als bestuur voelen wij ons mede verantwoordelijk voor de gezondheid van onze leden én de betrokken gezinnen én staan achter maatregelen om verspreiding van het virus waar mogelijk te beperken.

Vanaf 11 mei 2020 mogen volwassenen weer buiten sporten op minstens 1,5 meter afstand!

Het protocol “verantwoord sporten” vanuit NOC*NSF is hét uitgangspunt en is vertaald naar wielersportspecifieke adviezen om gezamenlijk wielrennen op een veilige manier én binnen de kaders van het RIVM weer geleidelijk aan op te kunnen starten. De KNWU roept (de leden van) verenigingen nadrukkelijk op om zich te houden aan de voorwaarden die op dit moment gelden in de 1,5 meter sportsamenleving.

Wat betekent dit concreet voor SBU én haar leden?
• Neem de hygiëne maatregelen van het RIVM altijd in acht met minstens 1,5 meter afstand tot elkaar en tot andere weg-/fietspad gebruikers.
• Blijf sowieso thuis bij (milde) symptomen. Óok als iemand binnen het gezin koorts heeft of positief getest is op het COVID-19 virus.
• Was regelmatig je handen goed met zeep en/of desinfectie en minimaal 20 seconden.
• Hoest en nies in je elleboog én gebruik papieren zakdoekjes onderweg. Gooi die thuis weg.
• Snuit je neus niet op de gebruikelijke “wielrenmanier” met 1 vinger tegen een neusgat indien er iemand binnen 50 meter in de buurt is.
• Hetzelfde geldt voor spugen.
• Kom niet eerder dan 10 minuten voor de sportactiviteit aan op de afgesproken start locatie en ga direct naar huis na afloop.
• Gebruik uitsluitend eigen materialen (fiets, bidon, helm, kleding).
• Behoor je tot de risicogroepen volgens het RIVM (boven de 70 jaar of met onderliggende aandoeningen); kies er dan voor om solo te blijven rijden.
• Voorzie een EHBO-kitje van extra materialen zoals handschoentjes, mondkapjes en desinfectiemiddelen in geval van tijdelijke noodhulpverlening.
• Zorg dat iemand in de groep een EHBO-kitje beheert én onderweg meeneemt.
• Maximaal 4 leden per trainingsgroep en altijd op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en van andere weg-/fietspad gebruikers.
• Wees er van bewust dat bij de snellere racefietsers wordt geadviseerd minstens 15! meter afstand van elkaar te houden indien er snel achter elkaar wordt gefietst. De kans om andermans (micro)druppels (aerosols) die zich bevinden in de aerowervelingen achter een snelle fietser in te ademen én daardoor mogelijk besmet te raken wordt dan geminimaliseerd.
• Doe géén gekke dingen onderweg en blijf altijd alert! Dat verkleint de kans op ongevallen. Je wilt immers sowieso niet naar het ziekenhuis en zeker in deze tijd niet.
• Er zijn momenteel véél mensen die de fiets pakken om er even uit te zijn. Houdt rekening met elkaar én geef de ruimte! Wees geduldig en rijdt snel alleen waar dat kán.

Wij vertrouwen hiernaast op ieders eigen gezonde verstand en hopen hiermee ons standpunt als club duidelijk te hebben gemaakt. De komende tijd zal er aldus nog steeds veel solo gereden kunnen worden maar óók in kleine groepen van maximaal vier personen mét in acht neming van de vereiste (én geadviseerde) minimale afstanden.

Officiële toertochten en wedstrijden (waar een vergunning voor nodig is) zijn voorlopig verboden tot 1 september 2020. Onofficiële toertochten én wedstrijden met méér dan 4 personen kunnen nog niet georganiseerd worden.

De SBU toercommissie gaat nader bekijken onder welke omstandigheden, hoe en wanneer op beperkte schaal (maximaal 4 personen per groep in bijvoorbeeld slots) veilig toertochten georganiseerd kunnen worden. Nadere berichtgeving volgt.

Wij vragen jullie medewerking en begrip voor de verruimde maatregelen. Alles met als doel verdere verspreiding van het Corona virus in te dammen.

Houdt voor verdere berichtgeving de site en de SBU groepsapp in de gaten en blijf letten op je eigen gezondheid en die van de mensen om je heen.

Vertrouwend jullie naar behoren te hebben geïnformeerd. Hiermee wordt onze 1e bestuursmededeling inzake Corana achterhaald.

Met sportieve groet, Het SBU bestuur.

Site by Alsjeblaft!