SBU organiseert: Bikespoint toertocht voor KiKa. Spijkenisse – Abcoude 200km.

In 2018 is de toercommissie gevraagd om vanaf onze nieuwe hoofdsponsor (Bikespoint) een tocht te laten vertrekken. Dennis van den Hurk (eigenaar Bikespoint) wil graag wat extra’s doen voor ons en een mooie groepsfoto van ons maken voor zijn nieuwe winkel! Ik zal niet verraden wat we meekrijgen maar zorg dat je ruimte heb voor een (extra) bidon.
Ook zal Dennis halverwege de tocht een lunch verzorgen en gaan wij koffie drinken bij Anne Moser!

Giro di KiKa.

In 2020 gaat Dennis meedoen aan Giro di KiKa. zijn nichtje van 12 heeft zeer slecht nieuws gekregen en daardoor is hij nog meer gemotiveerd mee te doen. Hij zou het zeer waarderen als hij een donatie naar keuze krijgt van de deelnemers. Hij zorgt voor koffie ‘s morgens bij vertrek en geeft wat extra’s voor onderweg. Ook verzorgt hij een lunch onderweg en nog een verkoeling bij terugkeer!!

Anne Moser.

Een oude bekende van mij had mij getipt over een route richting Leimuiden. Ik ben daar eens heen gefietst en het was inderdaad een prachtige route. Zodoende kwam het idee deze te gebruiken voor een tocht in dit seizoen.

Later kwam Fred met het bericht dat zijn gewaardeerde collega het leuk zou vinden als de fietsclub een keertje bij haar op de koffie zou komen. Vanaf Leimuiden is het 33 km naar Abcoude dus leuk om het in de Bikespoint tocht op te pakken! We hebben het hier over Anne Moser; kleindochter van Francesco Moser. Inderdaad de bekende oud wielrenner verantwoordelijk voor maar liefst 273 wegzeges, wat hem na Eddy Merckx en Rik van Looy de derde meest winnende wielrenner ooit maakt!
Anne gaat taart voor ons bakken en zorgt voor koffie en er staat vast wel ergens een foto van opa Moser !

De Tocht.

We verzamelen om 8 uur bij Bikespoint Spijkenisse, daar doen we eerst een bakkie. We maken een mooie groepsfoto gooien een donatie voor KiKa in de pot en vertrekken om 8:30 richting de Beneluxtunnel. Vanaf Vlaardingen fietsen we door het park richting de Zweth naar de Oude-Leede. Hier fietsen we door het natuurgebied de Ackerdijkse plassen langs een vogelspot/uitkijk toren die ik bij mijn vorige werkgever in elkaar gelast heb. Altijd leuk dat ding weer te zien.
Vanaf daar richting Pijnacker en dóór richting Stompwijk naar Zoeterwoude/Rijndijk. Tussen de bomen zien we vast de Heineken fabriek liggen. Té vroeg voor bier dus we rijden door. Deze hele route is zo groen als het Heineken logo en de flesjes. Liefhebbers van koeien, molens, weilanden, schapen en vogeltjes kunnen hun hart ophalen tijdens deze groene rit!

Door naar het mooie Leimuiden en vanaf daar richting Abcoude naar Anne. We vervolgen onze rit richting Breukelen, Oudewater, Gouda en dan richting de Van Brienenoordbrug om via de grienden weer terug naar Bikespoint te rijden. Hier zal Dennis ons weer opwachten met een verkoeling en versnapering!
Hier zullen we wel aan toe zijn na 200 km in de benen te hebben!

Het belooft dus een schitterende tocht te worden geheel in het teken van onze sponsor Bikespoint!

Dennis gaat samen met ons zijn best doen om er een succes van te maken en wij gaan hem helpen aan een leuke donatie voor KiKa!

21-7-2019 8:00uur verzamelen bij: Hadewychplaats 90, 3207 KG Spijkenisse (nieuwe winkel Bikespoint).

Maak je agenda vrij en sluit aan!!!

Notulist: Korsten van der Poel.

Site by Alsjeblaft!