Spijkenisse Bike United laat zich zien in de regio!

Ride Like a Pro.

Rijden zoals de professionals! Welke renner met wedstrijdambities wil dat nu niet? Je bent met jouw ploeggenoten onderdeel van een team. Samen maak je het team sterker en het team maakt jou sterker. De nieuwe Nederlandse wielrencompetitie start het seizoen op 30 maart 2019 met de TTT-etappe bij PRC Delta. Deze etappe zal bestaan uit 2 koppel tijdritten en 1 teamtijdrit op het technische parcours van de club in Spijkenisse. SBU is aanwezig met 1 team.
Etappe 2 zal 13 april plaatsvinden bij RWC Ahoy. Daarna wordt er gesprint voor de winst op het circuit van GRTC Excelsior Gouda op 4 mei 22 Juni belooft een bijzondere etappe te worden. Op een parcours vergelijkbaar met ‘Strade-Bianchi’ zal etappe 4 extra zwaar zijn. Daarna de roeibaan van Zevenhuizen op 20 juli. Wielervereniging CS010 zal hier net als afgelopen seizoen de TTT-etappe hosten. De seizoensafsluiting is bij RWC Ahoy op 14 september 2019. Het technische sprintparcours zal dan het decor vormen voor de seizoenswinnaars, die dan uiteraard gehuldigd worden.

Team Omnium.

PRC Delta organiseert op 11 mei 2019 een team omnium op het clubparcours. Dit team omnium is bedoeld voor basisleden die aangesloten zijn bij de KNWU. Hiervoor geldt het FUNKLASSE wedstrijdreglement. Omdat het voor de eerste keer is dat PRC Delta zoiets organiseert wil men het niet direct al te groots aanpakken. Er zijn door PRC Delta drie andere wielerverenigingen uitgenodigd: SBU, CS010 en CTF. Elke vereniging heeft een limiet van 12 deelnemers, verdeeld over 3 teams. Het omnium bestaat uit onderdelen: Afvalkoers (30 min met elke ronde een afvaller), Criterium (60 min), Team tijdrit over 3 ronden en een Puntenkoers (30 min met elke 3e ronde punten) . Prijzen voor de winnende teams.

Koppeltijdrit Abbenbroek.

Op 13 Juli 2019 wordt in Abbenbroek de traditionele Koppelrijdrit gehouden. De naam zegt het al. Het betreft hier koppels (van twee deelnemers) die samen met de andere koppels in de zelfde categorie strijden voor de snelste tijd. SBU zal hier met diverse koppels vertegenwoordigd zijn en er zullen SBU vrijwilligers helpen bij de Dikke Bandenrace. Er is een bonificatiesysteem, waarbij koppels een aantal seconden bonificatie krijgen welke van de totaaltijd wordt afgetrokken. Deze worden bepaald door het jaar waarin men is geboren. Gestart wordt tegenover het Cafe Oudeland aan de Gemeenlandsedijk Noord om precies 17.01 met startnummer 1. Vervolgens zal elke minuut een koppel vertrekken met opvolgende nummers. Er zullen maximaal 200 koppels worden toegelaten. Het aantal ronden is afhankelijk van de categorie van inschrijving. Elke ronde is 8,8 km. Bij zoveel mogelijk kruisingen of waar van richting veranderd moet worden staan verkeersregelaars. De uitslagen worden een uur ná het laatste koppel gepubliceerd. Training als koppel en goed op elkaar ingespeeld raken is hier belangrijk.

Ploegentijdrit Zuidland.

Aan deze tijdrit nemen ploegen, bestaande uit vier deelnemers per ploeg, deel. Het betreft hier een ploegentijdrit voor recreatierenners. De ploegen leggen over 3 ronden een afstand van ruim 17 km af. De eerste ploeg zal om 17.00 uur van start gaan. De datum is 24 Augustus 2019. De deelname is begrensd tot 44 ploegen, die in volgorde van inschrijving zullen worden toegelaten. Er wordt een klassement opgemaakt voor de snelste ploegenteams.
Er is een apart klassement én huldiging voor damesteams (ploegen van 4 dames). Deelname is mogelijk voor recreanten (m/v) mét én zonder licentie (basis lidmaatschap KNWU dus niet vereist). De winnaars rijden de laatste jaren gemiddelden boven de 46 km/u dus als je als ploeg een beetje bovenaan in de uitslagen wilt komen is een hele goede teamvoorbereiding én topmateriaal “een moetje”. Ruim van te voren beginnen met efficiënt op elkaar ingespeeld raken en zo gestroomlijnd en zo hard mogelijk rijden als team, is hier de ultieme uitdaging.

Voor meer info contact Maurice

Site by Alsjeblaft!