Workshop fietsonderhoud bij Van Leeuwen Tweewielers Rozenburg

Workshop fietsonderhoud bij Van Leeuwen Tweewielers Rozenburg
Op dinsdagavond 24 september 2019 is een aantal leden van SBU bij tweewieler zaak Van Leeuwen in Rozenburg op de koffie geweest voor een workshop fietsonderhoud. Na een prettige ontvangst met een bakkie en koek begon Jan Willem enthousiast met zijn verhaal. We hadden vooraf nog wat oponthoud vanwege openstaande bruggen; Ja, ja… óók de Calandburg gaat altijd omhoog als er wielrenners overheen willen.

In de leuke en vooral leerzame workshop kwam eigenlijk alles wat zo nu en dan schoongemaakt zou moeten worden voorbij. De ontelbaar verschillende type lagers in de bracket, wielnaven en balhoofd bijvoorbeeld en Jan Willem liet even zien hoe ( en ook hoe vooral niet ) je de voorvork demonteert en schoonmaakt. Verbazingwekkend hoe ver het vuil en zand zich omhoog weet te werken. Ook het afstellen en schoonmaken van derailleurs werd uitvoerig doorgenomen en de demonstratiefiets deed hiervoor prima dienst.

Ondanks dat de aanwezigen bovengemiddeld veel fietsen en best wat zelf doen, was er toch voor iedereen wel een leerzaam moment en na zo’n beetje alle mogelijke oorzaken van ‘gekraak’ te hebben doorgenomen sloten we de avond af. Het enthousiasme en passie voor het vak en hobby van Jan Willem is aanstekelijk en de tips en tricks zijn hartelijk ontvangen en opgeslagen.

Jan Willem, nogmaals dank en hopelijk kunnen we volgend seizoen een vervolg gaan geven aan deze workshop!

Notulist: Jeroen Vlag.

Site by Alsjeblaft!