Tour tochten

Langere ritten!

Sinds 2 april 2017 rijden we (in het seizoen) elke eerste zondag van de maand een langere dan normale standaard rit. Op verzoek van een aantal SBU leden vertrekken we ook af en toe op zaterdag.

Houd daarom onze kalender goed in de gaten! Ook voor eventuele afgelastingen (bijvoorbeeld vanwege té slecht weer).

Om de conditie verder op te bouwen en eventueel te trainen voor andere lange afstandstochten/klassiekers, of om eens wat anders te rijden dan het standaard SBU rondje maken wij mooie 100 km+ tochten. Telkens naar een andere bestemming. Veelal door een landelijke omgeving.

De tourritten staan in het teken van samen uit, samen thuis en de snelheid is C groep snelheid. Enige conditie met uithoudingsvermogen is dus wel vereist. Verder volop genieten van de omgeving en een beetje lol hebben met elkaar onderweg. Er is altijd minstens één tussenstop gepland waar er “bijgetankt” kan worden.

Korsten van der Poel, Kees Schipper, Fred Kloppers, Gertjan de Zeeuw en Harm van Tooren organiseren deze ritten. Mocht je zelf nog suggesties voor leuke routes hebben? Aarzel niet en neem contact op.
Heb je ideeën of wil je misschien helpen voorrijden?
Mail dan naar: Korsten

Je kunt natuurlijk ‘s zondagsochtends uitslapen en/of genieten van een uitgebreid ontbijtje met een gekookt eitje en warme croissantjes… Je kunt óók je fietspak aantrekken je bike pakken en je aansluiten voor een mooie SBU Toerrit!

We verzamelen bij sporthal Den Oert en vertrekken met elkaar twee aan twee op weg naar een andere dan gebruikelijke bestemming. Onderweg kun je genieten van de mooiste stukjes natuur om je heen en we babbelen wat met elkaar. Het is immers ook een sociale aangelegenheid volgens het credo “samen uit en samen thuis”. We rijden een vlot tempo waarbij je zeker de tijd hebt om het landschap waarin we rijden goed in je op te nemen. Genieten van de omgeving dus. We toeren langs groene weilanden, blauwe stroompjes, door schitterende nog slapende dorpjes en spotten bruggetjes, molens, koeien en schapen…soms over een breed fietspad soms over een smal karrenspoor waar we dan even achter elkaar rijden. Een koffiestop ergens halverwege is standaard.

Na zo’n tocht heb je een lekker voldaan gevoel als je onder de douche vandaan stapt. Weer een stukje mooi Nederland doorkruist en goed gewerkt aan je conditie en in het bijzonder je lange duurvermogen! Laat de rest van de zondag maar komen…Jij bent er fit genoeg voor!

Tourverslagen

Hoofdsponsor

BikesPoint
Site by Alsjeblaft!