SBU “goes” AGR

Het idee om wat te organiseren voor alle leden buiten de Spijkenisse “comfort zone” is maanden geleden tot stand gekomen tijdens een vergadering van de commissarissen van SBU.
Het moest iets worden waar iedereen zijn energie in kwijt kan maar toch met een sociaal karakter.
AGR werd genoemd, de Amstel Gold Xperience.
Gezamenlijk fietsen door het heuvelachtige Limburg met als vertrek punt het hart van Valkenburg. Onder het genot van een kop koffie en hoe kan het ook anders een stuk Limburgse vlaai, hebben de SBU’ers zich om half tien verzameld in het wielercafé.

Het organiseren van deze leuke clubactiviteit had Stefan van Sprang op zich genomen. Ondanks het feit dat het aantal aanmeldingen in het begin niet storm liep was er een behoorlijke opkomst op de laatste zonnige zaterdag van september 2018.
Bij het vertrek viel de temperatuur naar mijn mening een beetje tegen maar dat werd al gauw bijgesteld na het opwarmertje van de dag “De Cauberg”.
Hier werd al direct het verschil in klim kwaliteiten duidelijk. De samenstelling van de groep was zeer divers, niet alleen in leeftijd of gewicht maar ook in afdaal kwaliteiten (ik noem geen namen).

Bij de eerste afdaling werd ik enigszins verast door een wielrenner die zijn bidons aan het oprapen was in de berm van de eerste 180 graden bocht die we tegenkwamen. Gelukkig was er niets ernstigs aan de hand en konden we met zijn allen de tocht voortzetten.
Er was gekozen om eerst de nummers van lus 2 te volgen met beklimmingen zoals de Cauberg, de Wolfsberg, Loorberg, Schweiberg, Camerig, Drielandenpunt, Gemmenich, Vijlenerbos, Eperheide, Gulpenerberg, Kruisberg.

Het was de planning om bij de Kruisberg over te stappen op de AGR lus 3 om daarna de Eyserbosweg, Fromberg en de Keutenberg nog af te werken. Niet iedereen heeft de laatste beklimmingen afgewerkt maar daardoor was de dag niet minder geslaagd.
Om de dag gezellig af te sluiten hebben we weer verzameld bij de Amstel Gold Xperience waar we onder het genot van een biertje en een pasta maaltijd konden napraten over de mooie tocht.
Wat mij betreft voor herhaling vatbaar en als ik de reacties tijdens en na de tocht samenvat denken er meer SBU’ers zo over.

Sportieve groet van Edwin Tertoole.

Site by Alsjeblaft!