voorrijden SBU toerrit naar Schoonhoven (22 april 2019) die wordt gehouden op 5 mei 2019.

Het is de laatste dag van het paasweekend. Kees, Korsten, Jeroen, Jordie en ikzelf verzamelen om half negen aan de voet van de Spijkenisserbrug. We gaan de toertocht voor 5 mei voorrijden.

De avond ervóór was er nog even paniek. Ik kon mijn getekende route nergens meer vinden!
De eerste 20 km zou géén probleem zijn, de laatste 60 km óók niet maar voor de kilometers daartussen vertrouw ik toch volledig op mijn Garmin. Na alle mappen doorzocht te hebben vond ik de route gelukkig terug in mijn Strava account en dat scheelt een hoop werk.

Op een rustig tempo rijden we naar de Beneluxtunnel waar in de klim de beentjes wakker worden . Via het park van Schiedam vervolgen we onze weg naar Zweth langs de Rotte naar de Hollandse IJssel. We tikken Gouda even aan en duiken daarna de Krimpenerwaard in richting IJsselstein.

We zijn het er eensgezind over eens dat de laatste 10 km naar IJsselstein niet veel toevoegt. Hier gaan we de route wat op aanpassen. Eenmaal aangekomen op de Lekdijk is er behoefte aan koffie en met de wind in de rug gaat de snelheid omhoog op zoek naar een terras in Schoonhoven.

Na de koffie blijven we de Lekdijk volgen richting de Van Brienenoordbrug, waar nog even vol wordt aangezet.
Vervolgens komt ná de Rhoonse grienden Spijkenisse weer in zicht en hebben wij genoten van het mooie weer, de natuur en de fiets. Na wat aanpassingen zal deze toertocht naar “Schoonhoven” op 5 Mei zo’n 150km zijn.

Wij zien jullie allen graag op 5 mei 2019 en laat je verrassen door het natuurschoon van de Krimpenerwaard!

Namens de toercommissie: Gertjan de Zeeuw.

Site by Alsjeblaft!