Tourtocht Almkerk

Vrijdagavond 31 mei: alles is weer klaargelegd voor morgen als de maandelijkse tourtocht van de SBU weer wordt gereden. Clubtenue, geld voor de tussenstop en de pont, ID, helm, helmmuts, fietsschoenen, sokken, zonnebril, handschoenen, gelletjes – gescoord bij JanWillem – mobiel en de krentenbol. Banden op druk gebracht en de Garmin geplaatst.

De volgende morgen, nog een beetje fris maar weinig wind die we op de heenweg mee zullen hebben en een oplopende temperatuur, staan er om 8:30 uur 17 mannen klaar om de tour te rijden. Na een kort oponthoud omdat er nog geld moest worden gepind gaan we van start voor een mooie tocht waarbij we de grienden bij Rhoon moeten missen door een omleiding, maar daarna vlot o.a. Heerjansdam, Zwijndrecht, Papendrecht en Sliedrecht aan elkaar worden geregen. Dan gaat het langs de beneden Merwede richting de brug bij Gorinchem, waar Bart ons opwacht om zijn kennis van de omgeving te gebruiken en ons rond te leiden door het land van Altena. Wel was Bart even vergeten dat in Woudrichem een braderie was georganiseerd waardoor de groep uiteen viel en er buitenaf weer hergegroepeerd moest worden. Maar dit alles viel in het niet door de leuke en afwisselende route die ons werd voorgeschoteld. Over de (Hoge) Maasdijk tot aan Veen en terug via Eethen.

Bij de tussenstop in Dussen, waar een paar van de renners al plaats hadden genomen doordat zij zich niet aan de door Bart aangepaste route hadden gehouden, werden honger en dorst weggewerkt, bijgepraat en vooral volop gelachen en nadat iedereen zijn vertering had afgerekend ging het verder via Werkendam (aldaar gespot door de lange afstand rijders van TCVP) in een goed tempo naar de pont voor de oversteek naar de Kop van het Land. Bij de pont geen Anita op de scooter maar heeft Paul, volgens een van de renners zijn gelijke gevonden.

GEDISCIPLINEERD……GEDISCIPLINEERD……

Na de pont in één ruk door gestampt naar de Kiltunnel, waar schrijver van dit epistel even moest afhaken bij de groep omdat hij nog steeds geen klimmerstalent heeft, maar toch even later weer aan kon sluiten en met alle renners gladjes naar de pont bij Hekelingen kon rijden. Vanaf daar is iedereen zijns weegs gegaan.

We kunnen terugkijken op een geslaagde dag zonder lekke banden en of valpartijen en kijken al uit naar de volgende rit, de Fred Kloppers Classic 3.0 op 7 juli.

O ja, als je er op let dan wiebelt Theo zo nu en dan net zoals Froome met z’n hoofd…..

Notulist: Robert Visser.

Site by Alsjeblaft!