Alsjeblaft toer 2019

En al wéér een mooie tourrit door Spijkenisse Bike United voor het goede doel!

Op zondag 15 september 2019 heeft wielren vereniging Spijkenisse Bike United (SBU), haar 3e goede doelen tocht; de “Alsjeblaft! Tour”, georganiseerd. Deze keer werd er gefietst voor het jarige kind van de voedselbank Spijkenisse.

De kinderen van de gezinnen die gebruik maken van de voedselbank Spijkenisse krijgen op hun verjaardag een presentje van de landelijke stichting Jarige Job. Alle opbrengsten van deze tourtocht gaan naar deze jarige kinderen, zodat zij een extra presentje hebben. Wat is er nu immers mooier dan cadeaus te krijgen als je als kind jarig bent?

Tijdens deze 100 kilometer lange tocht over het mooie eiland Voorne-Putten werd er in een peloton van zo’n 55 renners gereden met duidelijk herkenbare vóór- en achterrijders. De vóórrijders bepaalden het tempo wat kwam te liggen op net iets meer dan 29 km/u gemiddeld.

Het peloton werd begeleid door twee snelle motorrijders (Jeroen en Fred) die zorgden voor de veiligheid van de deelne(e)m(st)ers door de gevaarlijkste kruispunten tijdelijk af te zetten, zodat er vrije doorgang voor de fietskaravaan werd geboden.

Óók reed er een bezemwagen mee van hoofdsponsor Bikespoint met Stefan aan het stuur om eventuele pechgevallen weer snel op weg te kunnen helpen en de tussenstop halverwege in de polder te kunnen verzorgen.

Na afloop van de tocht was er nog een welverdiend drankje voor de deelnemers op het terras van Sporthal Olympia te Spijkenisse waar de start en finish was georganiseerd.

Deze in alle opzichten mooie toertocht werd verreden onder een strak blauwe hemel met een heerlijk nazomer-zonnetje. Al met al weer een zeer geslaagd evenement voor het goede doel. De totale opbrengst wordt binnenkort middels een cheque uitgereikt door clubsecretaris Stefan van Sprang. Het opgehaalde bedrag was al € 1.030 en er komen nog toegezegde stortingen binnen. Al met al een mooi bedrag!

Notulist: Fred Kloppers.

Site by Alsjeblaft!