Tourtocht Zierikzee.

De weergoden voorspelden niet veel goeds vandaar dat er uiteindelijk maar 5 SBU’ ers om 8:30u bij Den Oert klaar stonden om deze toertocht te gaan rijden.
Met veel goede moed en met lichte regen gingen de 5 kleppers op pad. De tocht leidde ons door Simonshaven en vandaar langs het Haringvliet naar Hellevoetsluis. Carlo en Paul hielden het tempo zoals gebruikelijk lekker hoog. Na Hellevoetsluis gingen we op weg naar Goedereede, maar op de Haringvlietdam moest helaas 1 SBU-er besluiten af te haken. Verkoudheid en geen lucht in de longen en pap in de benen. Hij probeerde het tenminste nog. De overige 4 kleppers zetten hun tocht voort door het mooie Goedereede en vandaar over de duinen van Ouddorp naar de Brouwersdam. Daarna door het dorp Scharendijke het eiland Schouwen Duiveland oversteken naar het schitterende Zierikzee.

In Zierikzee aangekomen begonnen de magen te knorren, dus zochten we een restaurant waar we alle vier een heerlijke uitsmijter met koffie hebben genuttigd.

Wederom met nog steeds een goed humeur begonnen we aan ons tweede deel van de tocht. 10 km na de lunch is er de eerste lekke band nabij camping “de vierban(d?)(n)en”. Het begon inmiddels steeds harder te regen en de krachten begonnen bij sommige ook wat weg te vloeien. Tot aan het Hellegatsplein was het bikkelen tegen de wind in met heel veel regen; pffffffffft. Eindelijk de Hoeksewaard bereikt waar we de wind een beetje in de rug kregen. Door Zuid-Beijerland richting Zuidzijde met inmiddels hevige regen. De laatste 7 km tot aan het pontje van Hekelingen was zoals Thomas goed citeerde “nat en zwaar”. Bij het pontje aangekomen was iedereen koud en zeer nat, maar wel voldaan. We bedankten elkaar en gingen snel op weg naar een warme douche of heet bad en voor sommige een lekker bockbiertje.

Notulist: Kees Schipper.

Site by Alsjeblaft!