Snertrit 2019 – 95km.

Met de vorst nog op de fietspaden op naar sporthal Olympia voor de start van de “snertrit 2019”. Om 09:00u ging er een flink peloton SBU-ers rustig aan de snertrit beginnen. Zo na de kerst was het voor de meesten wel even nodig wat te gaan bewegen. Een sociale rit was de bedoeling en zowaar bleef de boel op de trambaan netjes twee aan twee bij elkaar. Het kán dus wel hè:-).
Behoedzaam slingerde het overwegend in het blauw gestoken dubbele lint door de wit uitgeslagen polder. Het weertje was gelukkig niet snert te noemen. Halverwege kwam de zon er zelfs bij. Fris met een windje op de terugweg, dát wel maar als je er op gekleed was (zoals ondergetekende altijd :-) zeker goed te doen. In tegenstelling tot gebruikelijk op de zondag was de stop geplanned bij de fietsvriendelijke Duinrand in Oostvoorne.

Koffie en gebak van LuitKoffie en gebak van Luit

Luit trakteerde de groep op koffie met gebak! Dank Luit! Heerlijk! Met de nodige calorieën aan boord weer op de fiets voor deel 2. Ook dat ging netjes en hoewel er af en toe gaatjes ontstonden werd er wel op elkaar gewacht. Hulde! Na de 1e en nu ook de 2e Maasvlakte het gebruikelijke zondag rondje vervolgend. Langs het Brielse meer stond de wind prima om met de groep te gaan draaien. Zó heel erg jammer dat er één luidruchtige dissonant in het zwart met rood meefietste die dát blokkeerde. Nee we noemen geen namen. Op naar de soep! Aangekomen in de korfbalkantine stond er bijna 100 km op de teller en stonden de tafels en stoelen al gezellig te wachten op bezetting. Familie de Keijzer had een voortreffelijke verse snert gebrouwen waarvoor grote dank! Dat ging er wel in!


Soupe et La Chouffe!Soupe et La Chouffe!

Behalve bij onze luidruchtige dissonant natuurlijk. Die moest zonodig weer wat anders dan snert. Tja….het blijft toch een echt bijzonder kind waar we overigens wel blij mee zijn hoor Jordie!
Onze topsponsor Dennis “Bikespoint” sponsorde de soep waarvoor eveneens dank! En uiteraard dank aan GertJan voor het ter beschikking stellen van de kantine met kleedruimtes. Een ideale lokatie! Na de soep was het voor de liefhebbers tijd voor kabouterbier! Al met al een zeer geslaagde afsluiting van SBU seizoen 2019! Op naar 2020! Fijne jaarwisseling allemaal en hopelijk tot ziens in 2020!

Notulist: Fred Kloppers.

Site by Alsjeblaft!