Renesse – 115km

De wekker ging om 06:00 uur. Op tijd opstaan om op tijd te kunnen eten en verder voor te bereiden voor HET vertrek, want het is eindelijk zo ver: de eerste SBU toertocht van het seizoen 2020 is een feit!
De weersvoorspellingen waren heel de week al gunstig, d.w.z. dat het droog zou zijn en dat de zon zich af en toe zou laten zien en inderdaad, achter het donker van de nacht verschuilde zich een prachtige strakke blauwe hemel. Op de SBU App was het aantal geïnteresseerden ook al hoopgevend, dus ANDIAMO!
Ik arriveerde om 08:10 uur als tweede bij Den Oert, waar Korsten als medeorganisator al stoer stond te zijn, snel gevolgd door Harm, de toerdirecteur van de dag. Goed dat je er weer bij was, Harm! Al snel liep het plein voor Den Oert vol met SBU-ers en ook een best aantal gastrijders die dit SBU spektakel niet wilden missen. Met een vlugge telling kwam ik op een kleine 30 deelnemers, het is inmiddels 08:30 uur, dus vertrekken…..maar waar is Brian?
Het eerste stuk van de toer was bekend terrein. Tot aan Hellevoetsluis volgden we het standaard SBU rondje, dus de Trambaan op, via Oudenhoorn naar Hellevoetsluis, maar dan richting de Haringvliet. De wind stond schuin tegen, wat natuurlijk de geruststellende gedachte voedt de wind dus op de terugweg mee te hebben. Oh…daar is Brian!

Twee aan twee bleef de groep goed bij elkaar en er werd goed afgewisseld v.w.b. het kopwerk. Het tempo was voor een ieder goed te doen en er was zelfs voldoende ruimte om onderling eens even lekker bij te praten. Het seizoen is weer begonnen, FIJN!
Via Ouddorp naar de Brouwersdam om uiteindelijk te landen in Renesse voor de tussenstop van de dag. Op het plein bij de kerk, op het terras en in de zon, werd uitgebreid genoten van de espresso’s en de appelgebakken. Er was door de uitbater klaarblijkelijk niet helemaal gerekend op een groep van deze omvang, dus het afrekenen duurde wel even. Een mooie gelegenheid om elkaars fietsen even te checken, voor wat sterke verhalen en om de versnellingskabel van Paul provisorisch te repareren.

Op naar deel twee van de rit. Met de wind mee kwam het tempo er lekker in. De enige pech die ik heb kunnen registreren, naast de versnellingskabel van Paul, waren twee lekke banden. Eerst Marco en later Robert nog, maar met de nodige hulp en geduld bleef het grootste deel van de groep bij elkaar.
Richting de kust kwamen we in het mooiste deel van de rit. Tegen de duinen aan, langs dorpjes, idyllische landelijke taferelen, stromende beekjes…..alles was aanwezig.

Eigenlijk zonde dat aan zo’n mooie rit dan uiteindelijk ook weer een eind komt, maar goed, het seizoen is nog maar net begonnen, dus laat maar komen die SBU toertochten. Houdt daarvoor de berichtgeving en de site goed in de gaten, want er komt nog meer moois bij.
Alles bij elkaar was het een mooie dag en een prima start van het seizoen, met dank aan Harm, de toercommissie van SBU en natuurlijk alle deelnemers!

Notulist: Arnaud “Luit” Luitwieler.

Site by Alsjeblaft!