Spijkenisse-Gouda-spijkenisse

Afgelopen zondag op moederdag 13 mei 2018 stond de toertocht naar Gouda op de SBU toerkalender. Gestart om 09:00u vanaf Den Oert met 9 enthousiaste SBU-ers die het aandurfden ondanks het regenachtige weerbericht en de soms gevoelige thuissituatie. In Hoogvliet voegde Harm zich bij de groep. Het fietsgezelschap was geheel getooid in SBU tenue en dat zag er behoorlijk strak en profi uit! In een lekker tempo door de Rhoonse grienden. Bart en Harm, Korsten en Raymond namen ombeurten twee aan twee de kop en gaven die voorlopig niet af. Een windje van zij-achter zorgde voor een vlot begin. Het bleek al snel dat iedereen goed kon meekomen. Stuk voor stuk getrainde fietsers bleek al direct. De Brienenoordbrug op en langs de Lek naar Gouda. Hoppa! De wind trok nog iets aan waardoor het heerlijk ging met mooi uitzicht op de rivier en de polder aan de andere kant. Het werd zelfs nog warm met een week zonnetje erbij. Genieten! Op naar appelgebak en koffie en/of cola of een gehele maaltijd warm vlees voor Edwin en het bijvullen van de bidons tijdens de gezellige stop.

Een paar regendruppels zoals ook met het voorrijden een paar weken geleden en we waren weer opweg. Bij de pont aangekomen over de Lek bij Krimpen bleek dat we de pont nog hadden kunnen halen als Paul z’n bidon niet had vergeten bij de tussenstop. Het leek ons handig ‘m niet weer kwijt te spelen net als toen in Katwijk goed bleek te lukken. Dus toch deze keer maar even op ‘m gewacht. Dat bleek later een goede keus want Paul heeft zich ook later nog heel verdienstelijk gemaakt en trok er behoorlijk aan vooraan samen met Harm. Korsten doneerde de pont voor de groep waarvoor hartelijk dank Korsten!

Het fotomoment aan de Kinderdijk werd hilarisch toen Jordie een kinderfiets uit de berm trok en daarop gewillig poseerde met de groep. Lachen natuurlijk! Eenmaal weer op zijn eigen Cervelo wist hij met zijn bekende harde stemgeluid door het roepen van “Achtung”, “Achtung” de vele toeristen vroegtijdig te waarschuwen.Weer iedereen in een lachstuip!

Het laatste stuk werd de wind goed voelbaar maar het bleek gelukkig nog steeds droog. Iedereen koos positie om zo min mogelijk met zijn neus in de wind te zitten waardoor Harm en Paul en ook Jordie nog een flink stuk het vele vuile maar dankbare werk opknapten. Hulde!

Het was een mooie en vooral gezellige rit met dank aan Bart, Edwin, Harm (organisator) Jeroen, Jordie, Kees, Korsten, Paul en Raymond.
Notulist: Fred

Site by Alsjeblaft!