Jean Nelissen Classic

Jaarlijks wordt door de Driebergse toer club (DTC) een mooie tocht georganiseerd ter ere van de helaas te vroeg overleden sportjournalist Jean Nelissen, ookwel “De Neel” genoemd.
De tocht vindt plaats in het mooie landschap van Luxemburg nabij Vianden.
Het is een traditie geworden dat SBU hier ook jaarlijks vertegenwoordigd is.
Ook dit jaar was er weer animo. We zijn met zes man ( Dirk, Edwin, Gerard, Harm, Marco, Korsten) op vrijdagochtend naar Luxemburg afgereisd. We waren het al snel eens om rustig op de fiets naar Harm (die was al eerder vertrokken maar had pech) te gaan en daarvóór al de startbewijzen op te halen.
We vertrokken richting Vianden en al snel werd de knuppel in het hoenderhok gegooid en gingen we vol gas richting de startplek.
Na de startbewijzen op zak te hebben was bij Harm de pech meer dan duidelijk opgelost en zat hij al op een terrasje te genieten van een welverdiend pilsje. Op de terugweg kregen we een korte pauze om Gerard zijn band te wisselen.

Daarna met een rap tempo terug naar het chalet op de camping.

Het rustig de startbewijzen ophalen resulteerde uiteindelijk in een rit van 32 km/u gemiddeld door het heuvelachtige landschap. “Typisch SBU” grapte Gerard “rustig de startbewijzen halen en vervolgens vol gas”. Een mooie generale.
Na allemaal fris gedoucht te hebben gingen we naar het camping restaurant waar we lekker hebben gegeten en nog wat hebben nagepraat.

De volgende dag was het zover! We hadden om 6.00 uur de wekker gezet zodat we tijd hadden voor een flinke tocht.
Marco en Dirk waarschuwden al dat bijna niemand de afstand rijdt die hij in gedachten heeft.
Maar het weer was goed dus we verwachtten ver te komen.
Om 7.00 uur vertrokken we richting start en de sfeer zat er natuurlijk gelijk goed in.

Het was genieten van de mooie klimmen en de daar opvolgende vergezichten .
Het weer daartegen was alleen net te warm en hier was haast niet tegen aan te drinken. Gelukkig kwamen we regelmatig op een aanvulplek waar de bidons gevuld konden worden met sportdrank en de buiken met bananen en krentenbollen etc. De verzorging was prima in orde! Jean kwam immers ook nooit wat tekort en was altijd te vinden voor een goed glas wijn en een dikke sigaar. Echt bourgondisch dus. Nog even niet voor ons…
Na ongeveer 90 km kwamen we op een splitsing waar nog gekozen kon worden tussen de verschillende afstanden.

Marco, Dirk, Gerard en ik kozen er voor om voor de 120km te gaan met het stukje van en naar de camping kwam dat uit op 147km en 2.500hm
Edwin en Harm hadden nog genoeg kracht over en gingen de andere kant op en kwamen op 160 km en 2.900hm uit.

Na een verfrissende douche zijn we naar het restaurant vertrokken om daar gezellig wat te drinken met een etentje van de club opvolgend. Tja….als de penningmeester mee is….moet dat gevierd worden niet?
De volgende ochtend na een goed ontbijt weer naar huis gereden. Inderdaad met de auto.

Moe maar voldaan, komen we hier zeker nog terug! Misschien wel volgend jaar samen met jullie! Het was een mooie en gezellige tocht en SBU heeft zich weer van de goede kant laten zien. Echt een aanrader voor wie niet vies is van “een beetje” klimmen en rijden in een schitterend mooie omgeving!

Notulist: Korsten van der Poel.

Site by Alsjeblaft!