Fred Kloppers Classic 2.0

Zondag 1 juli 2018 werd de Fred Kloppers Classic 2.0 naar Vianen verreden. Onder een strak blauwe hemel met een prima fietstemperatuur gingen er tien enthousiaste deelnemers op weg. Al snel bleek dat er een pittig windje kracht 5 tegen stond. Gelukkig trokken een paar sterke mannen op kop zoals Paul, Carlo en Raymond de groep vlotjes door de Rhoonse grienden naar de mooie landelijke polder Alblasserwaard.
Vandaar ging het van Oud Alblas naar Wijngaarden en dwars door de landerijen naar Giessen-Oudekerk en via Hoornaar naar Arkel waar onze door SBU gesponsorde koffie met appelpunt en slagroom in café “de Panda” vriendelijk werd uitgeserveerd. Zo dat was nodig na zo’n pulk wind. Daarna ging het via Meerkerk naar het dorpse centrum van Vianen. Het verst gelegen punt op de route.

Vervolgens een stuk over de Lekdijk met een ver en wijds uitzicht over de rivier en de uiterwaarden, waar we diverse leuke dijkdorpjes aandeden om dan in Ameide achter de kerk (in elk prutdorpje staat wel een kerk in deze omgeving) via een smal klinkersteegje de polder weer in te duiken. We reden naast een prachtig landelijk stroompje naar Goudriaan en kwamen vervolgens langs plaatsjes als Brandwijk en Bleskensgraaf richting oud Alblas. Daar stopten we voor een lunchstop met uitsmijters, brood met saté, en pannenkoeken. Mmmmmmm….even zitten en rusten aan het water en bijtanken.
Ook dat was hard nodig want alle bidons waren praktisch leeg.

Klaar voor het laatste stuk over Rijsoord en door de grienden naar Spijkenisse. Deze toertocht werd gekenmerkt door groene grienden, weilanden, mooie boerderijen, stroompjes met en zonder bootjes, ludieke bruggetjes, heel veel schitterende molens, typische plattelands dorpjes en wijdse vergezichten.

We reden in overwegend vlak terrein zo’n 170 kilometer. De FKC bood ook deze 2e editie weer typisch Nederlands boeren landschap en geur in het groene polderlandschap langs de mooiste plekjes van de gehele Alblasserwaard. Het weertje werkte goed mee en de sfeer was weer prima! Op naar editie nummer 3 na dit geslaagde SBU evenement.

Notulist: Fred Kloppers.

Site by Alsjeblaft!