Langs de klok van Arnemuiden.

Zondag 5 augustus was het zover, de langste SBU tourtocht van de kalender ruim 210 kilometer.
Er stonden 8 diehards aan de start.
Er zou er nog 1 later aanhaken bij Hellevoetsluis en ook 1 die bij Stellendam terug keerde wat van tevoren uitgelegd was. Helaas was de organisator Korsten er niet bij wegens een valpartij in de week ervoor met toch wel wat medische naweeën. De pechvogel.
Het zou een mooie dag worden kwa temperatuur en dat werd het ook met 27 Graden gemiddeld dus dat was heerlijk, de wind aan de andere kant niet. Een noordelijke wind van windkracht 4 daar later meer over.
De tocht der tochten ging naar Arnemuiden best een aardig stukkie. Na de start vanaf de bekende startplaats Den Oert in Spijkenisse werd er koers gezet naar de Haringvlietdam, de eerste dam van de dag er zullen er nog meer volgen.
Na wat geklooi en ruzie met de route/navigatie op mijn Garmin vonden we weer de goede route en na Stellendam werd er door gefietst naar de volgende dam de Brouwersdam tot nu toe was het heerlijk rijden lekker de wind in de rug, goed tempo, lekker slap ouwenhoeren met elkaar.

Ik gaf elke 10 kilometer die we hadden gereden aan met nog maar 180 kilometer mannen op mijn bekende manier van communiceren enzo ging het door.
Op naar de volgende dam maar eerst langs de Plompe Toren.

Bij Burgh-Haamstede aan de Oosterschelde waar we zeehond zagen zwemmen met een volledige duikuitrusting aan.We kwamen nu dichtbij het bekende Neeltje Jans delta park maar eerst over de Pijlerdam. Na de Pijlerdam werd er doorgefietst naar Veere waar de eerste stop was.
In Veere te zijn aangekomen gingen we naar het bekende restaurant Suster Anna voor een bakkie en een punt appeltaart. Na de stop werd er weer koers gezet richting Arnemuiden het verste punt van deze tocht. De wind kreeg nu vrij spel en werd ook een stuk sterker in windkracht 4 a 5 . We reden nu naar Goes toe door de polders van Zuid Beverland, de wind kregen we nu schuin op de kop dus het werd zwaarder er werd bijna niet meer naast elkaar gereden, maar de meeste wilden nu al een beetje schuilen voor de wind want het was nog ver.
Paul, Jeroen en ik deden het meeste kopwerk want dat hoort nu eenmaal als je bij sterkere hoort. We reden nu richting Bergen op Zoom door de Woudse Plantage waar we de 2e stop bij Cafetaria De Boshut voor een lekkere vette hap en de nodige koude dranken.

Die waren hard nodig want de temperatuur liep aardig omhoog de Garmin gaf 33 graden aan Hier werd nog ff slap gediscussieerd over van alles en nog wat maar het belangrijkste punt was als het niet op Strava stond dan was het niet waar. Na deze deze lunchpauze gingen wij weer verder richting Steenbergen. De wind werd nu pas echt vervelend vol op de kop dus het tempo moest er uit want het werd voor sommige wel erg zwaar. De sterkere rijders hielden de wat zwakkere rijders goed uit de wind want SBU staat voor samen uit, samen thuis.
Net na Steenbergen was er nog een klein stukkie Strade Bianchi dus daar werd ff gas geven. Maar aan het einde werd er gewoon netjes gewacht. Nu kwamen de laatste sluizen/dammen/ bruggen in de buurt, eerst de Volkeraksluizen en gelijk daar de aangrenzende Haringvlietbrug. Het kaarsje was nu bij meeste echt op wat niet zo gek was met de tegenwind en de afstand, maar we hoefden nog maar een klein stukkie. Aan de andere kant van de brug ligt Goeree Overflakkee eenmaal aan de overkant aangekomen was het nog maar 25 kilometer. Via de bekend route door Zuid Beijerland, Piershil en Nieuw Beijerland kwamen wij aan bij de pont naar Spijkenisse. Voor sommige bijna thuis en voor de andere nog maar klein stukkie. Al met al een zeer geslaagde dag met top weer en goed gezelschap.
Paul, Jeroen, Nash, Thomas, Patrick, Kees, Johan (sloot bij Hellevoetsluis aan) en Raymond (keerde bij Stellendam) heel erg bedankt voor de leuke dag.

Met vriendelijke groet en bedankt,

Jordie (plaats vervangende koersdirecteur).

Site by Alsjeblaft!