Spijkenisse Kalmthout Spijkenisse.

Zondag 2 september de SBU toertocht Spijkenisse-Kalmthout -Spijkenisse.

Het is 7:00 de wekker gaat, opstaan klaar maken voor een leuke toertocht Kalmthout. De weersvoorspellingen zijn goed weinig wind en geen regen . Toch is het deze ochtend maar 10 graden. Dus toch maar mouwtjes aan. Voldoende drinken en proviand mee voor deze lange tocht ( 155 km). Daar ik vanuit huis uitkijk op het pontje van NB- Hekelingen, wacht ik samen met mijn maat iedereen op bij het pontje.
Daar komen ze aan een groepje van negen man, nee 8 man en 1 vrouw. Aangenaam verrast dat Concetta en Ruud meerijden . Hebben we toch een echte klassementrijdster in ons midden vandaag met Concetta.
Iedereen wisselt hallootjes uit en we gaan onze eerste hindernis op “ de pont”.
Aan de de andere kant aangekomen gaan we direct netjes in tweetallen beginnen aan onze leuke twee landen tocht.
Het tempo zit er direct lekker op.
Als we inmiddels Zuidzijde en Z-B voorbij zijn en de dam richting Willemstad in zicht hebben word er gevraagd het tempo wat terug te draaien, sommige zijn onzeker in wat nog komen gaat en willen wat energie overhouden . Het is een toertocht dus de groep blijft bij elkaar( samen uit samen thuis is ons motto). We vervolgen onze route door Dinteloord, verrassend mooi oud centrum, daarna richting Bergen op Zoom door de bossen richting Kalmthout.
Twee weken voor deze rit zijn we met de SBU voorrijploeg gestopt op ca. 72 km bij een koffietentje wat niet echt pastte bij de wielersport ( ze zaten daar al om 10:30 te kaarten, biljarten met bier en jenever) vandaar dat we onze ogen goed de kost hebben gegeven in de overige kilometers om een ander koffietentje te vinden.
Na ca. 75 km stoppen we bij wielercafe “de gewone koereur”.

We worden zeer hartelijk ontvangen door onze Belgische wielercollega’s. Dit wielercafe blijkt het clubhuis te zijn van een lokale wielerclub waar nog 4 wielerclubs gebruik van maken . Het word gerund door vrijwilligers die iets met fietsen hebben! We worden voorzien van koffie, cola ….en als verrassing krijgt iedereen gratis tosti’s, dat blijken ze hier voor een ieder die komt te maken. Onze belgische “wielervrienden” maken een foto van onze groep voor op hun website te plaatsen( staat al op website voordat wij terug zijn in Spijkenisse).

Tijdens de koffie grappen we met elkaar over deze leuke gezellige club en smeden plannen om hier jaarlijks terug te keren. Door het hele pand hangen leuke wieler uitspraken, zoals “moeheid zit meer in de kop dan in de benen als ge kapot zit moet ge demarreren”.

Ook hangt er een gesigneerd shirt van een oud belgisch kampioen, tevens blijkt Mattheu van der Poel in dit leuke plaatsje te zijn geboren en getogen. Daar we hier uren kunnen blijven hangen, gaan we toch weer op pad om onze tocht voort te zetten. We nemen hartelijk afscheid van onze belgische vrienden en vervolgen onze route. We komen op een stuk Belgische heide wat bekend is onder onze “strava “rijders.

Ik sprint vooruit om te kunnen stoppen en onze toerclub op de kiek te zetten. Blijkt dat ze moeten inhouden omdat ik de camera niet op tijd gereed had. ( maar wat wil je met snelle renners als Harm , Concetta en Ruud). Na de belgische heide worden onze stuurmanskunsten getest in het bochtige parcours . Als snel zijn we weer in Nederland via Rucphen rijden weer richting Fijnaart. Als de grote windmolens weer opdoemen weten we dat we bijna weer bij de hoekse waard zijn. Er word door sommige nog even hard de dam op gereden, maar na de dam wordt er netjes gewacht. We nemen afscheid van Nash( hij gaat richting Dordt). De rest vervolgt zijn weg weer door Z-B en Zuidzijde naar het pontje van N-B . Op de pont nemen we afscheid van elkaar . Het was weer een toffe rit. Bedankt vooral Harm , Henk en Gert voor het vele kopwerk.

Ondertekend ,
Kees Schipper.

Site by Alsjeblaft!