Grote prijs Koppert Biological Systems (AHOY).

Aanwezige renners sportklasse: Maurice de Keijzer, Marco Andeweg, Jeroen Vlag, Casper Bakker.

Aanwezige renners basisleden: Raymond Hovens, Maurice de Roode.

Halverwege de dag kan Jeroen de spanning niet meer aan en gaat naar huis om even thuis in de zuurstof tent te zitten. Ik blijf nog even tussen mijn collega’s zitten om het werk wat ik nog heb liggen af te maken.  Uiteindelijk ga ik om twee uur naar huis om daar even bij te komen en mij geestelijk voor te bereiden op de koers
 
Thuis aangekomen, ga ik lekker op de bank hangen en gooi ik er om vier uur nog een pasta in. Heerlijk bodempje voor de Koppert.  Om kwart over vijf hebben wij afgesproken, dus even flink doorrijden om niet te laat te komen.
Dat lukt, ruim op tijd.
 
Met drie man rijden wij naar Ahoy. Wel opletten want het verkeer was weer anti-wielrenners. Ik werd bijna geschept door een auto, dus had even mijn hart in de keel.  Jeroen vraagt of ik de hele weg voorop wil rijden, om zo elke dreiging op te vangen.
 
Meteen maar ons nummer ophalen en betalen! Het is voor het goede doel! Wij babbelen nog even met Raymond en Maurice die bij de funklasse hadden gereden (Leuk dat er steeds meer basis leden de stap naar wedstrijd-rijden durven te zetten).
 
Het is tijd om in te rijden, wij draaien gezamenlijk wat rondjes. Casper was volop in vorm en maakte zijn benen warm door af en toe bij mij weg te sprinten. Heerlijk om te zien dat de jongens er óók zin in hebben!  Tien minuten voor tijd gaan wij naar de start. Het is op nummer en ik loot bijna als laatste. Maak mij geen zorgen, want voldoende tijd om naar voren te rijden. 

De bel gaat en de koers begint. Het seizoen is begonnen. Bijna 100 renners in 1 peloton. Té veel om achterin te blijven. Mijn besluit staat vast. Naar voren rijden!!!  Dat lukt gelukkig en nu het volgende doel: dáár ook blijven! Dat lukt, géén paniek. Half koers gaat het nog steeds hard.  Hé een SBU-er aan de kant. Wat is er aan de hand? Het is Casper met een lekke band. Balen voor hem!  Gelukkig zijn er nog méér koersen dit seizoen.
Ik probeer overal mee te springen en alert te rijden, dat lukt wel, maar kost veel moeite.

Uiteindelijk lukt het toch om met 4 man weg te komen maar helaas worden wij 6 ronden voor het einde teruggepakt. Nu nog voorin proberen te blijven, hartslag zit nog in mijn keel van de ontsnapping. Meestal zijn de laatste rondjes een dringen om voorin te zitten en ik reken er op dat het nu weer zo is. En ja hoor, renners komen mij links en rechts voorbij en dat allemaal om een mooie uitslag te rijden. Ik probeer mij wel te verdedigen, maar niet te agressief. Uiteindelijk nog redelijk mee kunnen sprinten naar een 26ste plaats. Na het uitrijden wil ik meteen naar huis om te relaxen. Dus zo snel mogelijk het nummer inleveren.De mevrouw achter de tafel vraagt aan mij of ik prijs heb. “Waarschijnlijk wel, maar geef het maar aan een goed doel of doneer het in de clubkas” , zei ik.

Op naar de volgende sportklasse wedstrijd!

27 april De ronde van s’Gravendeel

 
Uitslag sportklasse:

Maurice de Keijzer  26ste
Marco Andeweg   35ste
Jeroen Vlag   73ste
Casper  Bakker  DNF

Uitslag funklasse:

Maurice de Roode 9ste
Raymond Hovens DNF
 

Notulist: Maurice de Keijzer.

Download
Site by Alsjeblaft!