Verslag van Omnium (PRC Delta).

Verslag van Omnium PRC Delta 11 mei 2019

Toen we aankwamen op het terrein was het al duidelijk dat de mannen niet tot in de late uurtjes ervóór waren gaan stappen om hier te kunnen schitteren.
De zon scheen en de mannen waren er helemaal klaar voor om te gaan knallen. 
Het programma was als volgt:

- puntenkoers (2 groepen verdeeld)
- afvalronde  (2 groepen verdeeld)
- ploegentijdrit (beste 2 zetten de tijd neer)
- criterium (nr 1 en nr 3 pakken de punten)

Voor SBU waren er door blessures en afwezigen niet drie maar twee teams paraat.
In ploeg 1 reden Jeffrey, Edwin, Thomas en Sean en in ploeg 2 reden Hendrik, Rudy, Raymond en Michel (de wat meer ervarener om het netjes te zeggen)

Ploeg 1 begon met de puntenkoers en Edwin was goed voorin te vinden terwijl de andere 3 wat meer van achteren zaten. 
Er werd jammer genoeg in deze koers door iemand flink doorgetrokken en die kon niet meer achterhaald worden, maar toch werden er door Edwin en Jeff wat punten gesprokkeld.
In de 2de heat mocht de volgende ploeg het proberen en ook hier reden de mannen op hun tandvlees om bij de sterksten aan te haken, dit lukte soms wel en soms niet, maar er werd voor geknokt tot het laatst, maar was net niet genoeg voor een punt.
Bij de afvalronde viel er elke ronde iemand af en de laatste 5 maakten uit wie er zou winnen in een laatste ronde, het was soms letterlijk duw en trekwerk om niet als laatste te finishen, wat het mooi maakte om naar te kijken. Jeffrey en ook Edwin bereikten de laatste 5 waarin Edwin 5de werd in zijn heat en Jeffrey 3de.

Hierna hadden de heren en dames (die reden ook mee) een welverdiende pauze, om daarna te mogen knallen in de ploegentijdrit.

Ik weet niet wat ze hadden gegeten en gedronken in de pauze, maar ze schoten daadwerkelijk uit de startblokken. Als eerste reden Sean, Thomas, Edwin en Jeffrey in 3 rondes een tijd van 6.38 (na wat navraag en terug rekenen vd jury) en goed voor een 3de plek. 

Ook de ervaren rotten in het vak, Rudy, Michel, Henrik en Raymond deden het erg goed met een tijd van rond de 7 minuten en een top 10 notering, klasse!.

Het laatste onderdeel was het criterium en je zag dat bij sommigen er toch al wat pijntjes ontstonden. Maar zoals het SBU betaamt bleven de bikkels doorgaan en gaf niemand op. Bij het criterium gaven ze ipv de nr 2, de nr 3 punten om zoveel mogelijk renners op de baan te houden om ergens voor te rijden. Al snel was er een kopgroepje weggereden en had Edwin zich niet aan de afspraak gehouden om hierin in mee te gaan, tot verbazing van ons allen, maar bleef hij netjes bij de rest van de SBU leden. Het tempo werd steeds meer opgeschroefd en vielen er helaas ook wat leden van de SBU groep af, waar wel vermeld moet worden dat ze dóór bleven rijden zo lang kon én mocht. Na 45 minuten werden er, voor degene die niet op een rondje waren gezet, nog 3 rondes gereden en zo kwamen Jeffrey en Thomas en Edwin gezamenlijk in het 2de groepje over de finish. 

Maar nu kwam het aan op de punten, wie waar eindigde en het bleek dat SBU 1 slechts 2 punten miste voor het podium. Maar toch knap 4de!
Maar óók SBU ploeg 2 haalde de top 10 keurig met een 10de plek! Met veel geleverde strijd kon iedereen trots naar huis en verder nagenieten van een zonnige en gezellige dag bij PRC Delta.
Het was leuk om te zien dat er veel belangstelling was en dat ook de voorzitter, de penningmeester én andere SBU leden langskwamen om te kijken naar talenten uit het ledenbestand.

Dit zijn ideale omstandigheden om als beginnende wedstrijdrenners te oefenen! Met ploegen in verschillende koersen op een wedstrijdparcours rijden voor de punten. Dus voor de volgende keer: schrijf je in!
Tot de volgende rit!

Notulist: Wilmert Bontenbal.

Download
Site by Alsjeblaft!