49e Maartensdijkse Acht

Aanwezige renners sportklasse: Maurice de Keijzer, Marco Andeweg, Jerry de Graaf.

Zaterdagmiddag 17:00 uur is de start in Maartensdijk nabij de Bilt. Na een klein uurtje in de auto getuft te hebben zijn we er. Marco, Maurice en Jerry gaan het vandaag doen voor SBU. Rugnummertje halen effe dollen in de zon, het is prachtig weer, en inrijden.
Tijdens het inrijden begrijpen we ineens waar de “8” voor staat…….. acht bochten. Het parcours is 1.600 meter lang en bestaat voor 80% uit klinkers in de vorm van een acht.
Reken maar uit: 50 km koers zijn 31 rondjes x 8 bochten , kom je toch uit op 248 keer aanzetten.

Opstellen voor startvolgorde gebeurt op loting, en ja hoor Marco staat achteraan. Hij ziet de bui al hangen. Hoe naar voren rijden met een peloton van ca. 60 man.
Maurice en Jerry zitten wat beter. Daar is het startschot en weg zijn we. Na de 1e ronde vallen er al gaten. Doorbijten voor Marco, het gas erop en dan……. vol in de remmen, Hij redt het niet en staat stil in de bosjes. Maurice zit goed, nét vóór het midden van het peloton. Jerry schiet voorbij en zit in de staart van het peloton. Na 1,20 min is Marco uit de bosjes en gaat er volle bak achteraan (tegen beter weten in). De vraag aan de jury voor een rondevergoeding wordt resoluut met ”NEE” beantwoord. Na 4 rondjes alleen te rijden wordt Marco gedubbeld en sluit aan.
Maurice rijdt een puike wedstrijd en wordt uiteindelijke 16e en haalt nog een envelopje op.
Met Jerry gaat het aan het einde mis. Hij besluit zonder zadel verder te gaan. Hij reed een goede wedstrijd maar tijdens de koers hoorde hij een krak en enkele rondjes verder brak zijn zadelpen en was het einde koers, Helaas een DNF (niet verdiend)
Marco wist na het missen van een bocht in de 2e ronde uiteindelijk nog te finishen als 34e.
Maartensdijkse Acht is een blijft een koers met spektakel. Ook dit jaar weer met diverse valpartijen. En ja er wordt hard maar dan ook echt hard gekoerst.
Al met al was het een geslaagde middag. Het koersen bij PRC Delta begint een beetje uit te betalen op dit bochtige parcours, afgezien van die ene bocht…………… dan.
Volgend jaar de 50e editie, dan weer nieuwe kansen.

Uitslag: Maurice 16e, Marco 34e, Jerry DNF.

Notulist: Marco Andeweg.

Site by Alsjeblaft!