46e ronde van Groot-Ammers

Aanwezige renners sportklasse: Maurice de Keijzer, Marco Andeweg.

Het korte Ammerse rondje van één kilometer, met telkens de beklimming van de Kerkstraatstoep, garandeert het publiek een mooie strijd.

De start was om 20:00 uur, we konden maar 1 ronde parcoursverkenning doen dus inrijden was er vandaag niet echt bij. Het was meteen knallen vanaf het startschot. Een koers waarin de klim tegen de Kerkstraatstoep, maar zeker ook het hoge tempo, voor de nodige uitvallers zorgde. Halfkoers haakten veel renners af. Na 20 minuten ver in het rood rijden was het óók voor ondergetekende klaar en werd ik eraf gereden. Het bruiloftsfeest van de avond ervoor kwam even om de hoek kijken en tikte de huig aan.

Maurice hield zich in al dit geweld keurig staande. Ik bleef doorrijden en haakte weer aan bij het peloton, wat nu redelijk was uitgeraasd. Maurice bleef prima in het spoor voor een top 15 klassering.

Voor mij zat er niets anders op dan doorrijden en er een goede training van maken. Het klasseverschil tussen de kopgroep en het peloton was groot. Het peloton werd gedubbeld wat resulteerde in een afsprint 7 ronden voor het eind. Al met al was het weer een leerzame avond.
Maurice had wederom weer een premie verdiend!

Uitslag: Maurice 13e, Marco 28e.

Notulist: Marco Andeweg.

Download
Site by Alsjeblaft!