Verslag ronde van Katendrecht

Aanwezige renners :Thomas Verduyn, Carlo Schierbeek , Kasper Verduyn,Tom de Jong, Jeroen Vlag.

Het is 25 mei 12:00. 5 SBU’ers staan bij Den Oert om te vertrekken richting Katendrecht.

Vandaag gaan we de benen eens even goed testen. Het miezert een beetje, in tegenstelling tot vorig jaar toen het 28 graden met een fel zonnetje was. Met hoop dat het weer wat opklaart vertrekken we, vergezeld door Kevin die vorig jaar de overstap naar PRC Delta heeft gemaakt. Terwijl we naar Rotterdam rijden wordt de lucht beetje bij beetje mooier en begint er zelfs een zonnetje door te komen.
Er zijn hoge verwachtingen voor deze koers. Vorig jaar hadden we hier ook al gereden met SBU en hield ik het, na 3 keer te zijn gedubbeld in 30 minuten, maar voor gezien. Het doel voor vandaag is om in ieder geval beter te eindigen dan toen. Moet te doen zijn! 45 minuten voor aanvang van de koers komen we aan. Ruim op tijd om de rugnummers op te spelden en nog even goed warm te rijden. Er hing al een gezellig sfeertje op het Deliplein, waar meerdere kraampjes en eettentjes waren uitgestald.

Om half 2 is het zo ver. Het zonnetje schijnt lekker en met 58 man aan de start belooft het een mooie wedstrijd te worden. Te druk bezig met warmrijden kom ik halverwege het opstellen pas bij de start aan, waardoor vooraan starten wel vergeten kan worden. Enkele minuten later wordt het startschot gegeven en is het peloton onderweg. Zoals gewoonlijk gaat het meteen weer hard van start. Het parcours, bestaande uit 3 krappe bochten, beloofd er een zware koers van te maken. Na enkele rondes breekt het peloton al open en rijden 13 hardwerkende mannen weg van de rest. Tot mijn grote verbazing kan ik mezelf handhaven in het peloton en verrichten de SBU’ers ook nog eens wat kopwerk!

Een rondje of 20 later is de slotfase van de koers aangebroken en wordt er omgeroepen dat de gedubbelde renners de koers moeten verlaten. Dit zorgde echter voor wat verwarring in het peloton omdat wij nog niet op een ronde gezet waren! Om alles nog wat chaotischer te maken werden we precies in de laatste ronde toch nog gedubbeld. Een hoop gedoe maar gelukkig is iedereen overeind gebleven. Uiteindelijk eindigen alle 5 de SBU’ers in het eerste en tweede peloton, een prima prestatie voor de ploeg!
Na de koers kunnen we natuurlijk niet meteen naar huis gaan zonder een patatje bij de Bram gehaald te hebben. Het is immers de hoofdsponsor van vandaag… Nadat de buiken weer gevuld zijn blijven Kasper en ik nog even kijken bij de fixed gear wedstrijden om de dag af te sluiten.
Kortom was het een prima dag met een super sfeertje in het altijd gezellige Katendrecht! We kijken alweer uit naar volgend jaar!

Uitslag:
Thomas Verduyn 23
Carlo Schierbeek 30
Kasper Verduyn 35
Tom de Jong 44
Jeroen Vlag 49

Notulist: Thomas Verduyn.

Download
Site by Alsjeblaft!