66e Jumbo ronde van Papendrecht

Aanwezige renners: Marco Andeweg, Carlo Schierbeek.

Het snelle rondje van Papendrecht was dit jaar met de klok mee ipv van tegen. Maar laten we bij het begin beginnen…

Om 11:30u zijn Carlo en ik op de fiets naar Papendrecht gegaan. Normaal een ritje zonder obstakels.
De start (dacht ik) zou om 13:45 uur zijn. Onderweg de gebruikelijke begroetingen van onze medeweggebruikers met ”waar is je bel”. Uiteraard stond de brug over de Noord óók nog eens open.
Aangekomen in Papendrecht om 12:40 uur zien we tot onze schrik dat de sportklasse al begonnen is aan de start opstelling!!

Shit we zijn blijkbaar té laat en komen erachter dat we ons vergist hebben in de tijd. Snel de rugnummers halen, maar helaas, de man van de uitreiking is niet van zijn voetstuk te halen. Dan maar naar de jury. Daar krijgen we gelukkig wél gehoor. De voorzitter loopt mee terug en we krijgen alsnog ons startnummer. De speaker roept om dat de start nog enkele minuten zal duren. We geven een signaal aan de jury dat we achteraan het peloton zijn aangesloten. Het startschot volgt.
(gelukkig waren we op de fiets gegaan met dit mooie warme weer en waren we al warm gereden)

Het gaat gelijk volle bak. Vóór de eerste bocht al 15-20 plaatsen gepakt, maar dan bij de eerste doorkomst al een valpartij. We weten er nog net voorbij te schieten en weer 10 plaatsen te pakken.
De ronden die daarna volgen is aanpoten om in het spoor te blijven. Door die valpartij bungel ik aan het lint van het peloton. Carlo is wat ongelukkiger en komt terecht in het 2e peloton.

Halverwege de koers missen we de aansluiting met de kop van het peloton, doordat achterblijvers in het peloton terechtkomen precies op het moment dat we in een bocht zitten. Hierdoor konden 17 man wegrijden. De samenwerking ontbrak in ons groepje (8 man) er werd niet kop over kop overgenomen. In eerste instantie werd het gat iets kleiner en dan ga je rijden voor een plaats vanaf de 18e.

Al met al toch lekker gereden op deze zeer warme dag met een gemiddelde van ca. 43 km/uur

NB. Op de terugweg stonden we weer voor de brug over de Noord. Waar gebeurt dit nu toch vaker??

Uitslag:
Marco 26e
Carlo 36e

Notulist: Marco Andeweg.

Download
Site by Alsjeblaft!