De ronde van Heijplaat

Aanwezige renners: Marco Andeweg, Carlo Schierbeek, Jeroen Vlag.

Na 42 jaar keerde de ronde weer terug naar Heijplaat. Het parcours van 1.700 meter bestaat volledig (100%) uit klinkers. Net als toen is de start bij Café Restaurant Courzand.

Jeroen, Carlo en ik (Marco) zei de gek, gingen op de fiets naar Heijplaat, rugnummertje halen en inrijden. Al snel hadden wij door dat het niet makkelijk zou gaan worden vandaag.

De klinkers liggen schots en scheef en daarbij opgeteld de putdeksels en de gleuven. De optelsom van dit geheel is; ”De Hel van Heijplaat!!!!

Het startschot valt en we vertrekken. Ik sta in goede positie, maar al snel zak ik af. De vermoeidheid van de nachtdiensten voel ik nog in de benen. Carlo bevindt zich de gehele koers rond de 15e positie en Jeroen zit rond de 25e positie.

Na 6 ronden gebeurt het…een valpartij. Carlo zit ervóór, Jeroen en ik erachter. Jeroen kan er alleen nog maar overheen en belandt met 2 wielen op de stoep. Onze acrobaat heeft zelf niets en slechts een lekke band; einde koers. Ik kan remmen en er omheen sturen. Daar sta je dan met 6 renners. De aansluiting met het peloton kun je dan vergeten. Gelukkig krijgen we een ronde vergoeding van de jury en kunnen we weer aansluiten.

Na 24 rondjes stuiter de stuiter en ontwijken van putdeksels, renners en noem maar op is de finish daar. Carlo wordt keurig 13e en heeft een hele constante en goede wedstrijd gereden. Marco eindigt als 21e over de streep. Jeroen helaas een “DNF”.

Weer een geslaagde dag voor SBU; de jonge garde komt eraan! Volgend jaar weer nieuwe kansen! Misschien is dan de stratenmaker langs geweest.

Notulist: Marco Andeweg.

Download
Site by Alsjeblaft!