De 55e Ronde van Maassluis

Aanwezige renners: Maurice de Keijzer, Marco Andeweg, Carlo Schierbeek.

Na Heijplaat is Maassluis aan de beurt, wederom een technisch zwaar klinkerparcours met een 2-tal wegversmallingen en een klein klimmetje.
We hadden afgesproken bij de beertjes in Heenvliet om met de fiets via het pontje naar Maassluis te gaan.


Carlo, Maurice en ik zijn de SBU-ers die het vandaag gaan doen.
Rugnummertje halen en starten maar. Het was even wachten tot de rugnummers uitgedeeld werden. We dachten even in welk café zijn we nu weer beland met muziek van Diana Ross en Modern Talking. Beenhari Carlo vond de muziek wel okee (HaHaHa).
Maar goed de wedstrijd… We stonden met circa 70 renners aan de start. De eerste ronde achter de wagen van de sponsor en dan ging het los. Het tempo lag vanaf het begin zeer hoog waardoor het peloton een groot lint was. Ronde op ronde viel het tempo stil bij de S-bocht waarna het gas open ging. Brug over gevolgd door het klimmetje en de dijk op met 50+ km/uur op de teller. Bij de eerste wegversmalling ging het tempo weer omlaag, gevolgd door een lange S-bocht met aan het einde weer een wegversmalling met bocht naar de finish-straat met een 2-tal drempels en daarna ging wederom de snelheid naar 50+ in het uur.
Na 25 rondjes voel je het wel. We finishen. Maurice keurig 22e en Carlo en ik eindigen als 42e en 43e.
Het was vanavond zeer moeilijk om naar voren te rijden, één grote harmonica. 10 plaatsen naar voren, 5 naar achter, dan weer 5 naar voren en 10 naar achter. Maar al met al een geslaagde avond.
Op de terugweg nog even met Carlo gepraat dat het toch wel tijd wordt om het scheermes te hanteren. Maar Carlo zo slim als hij is, dacht “je kan me wat” en betaalde de overtocht naar Rozenburg. “Zo jongens dat heb ik dan afgekocht, dat scheren hoeft niet meer”.
Vooruit dan maar.

De volgende wedstrijd zou Albrandswaard worden. Deze wedstrijd is helaas afgelast vanwege het zeer slechte weer. Nauwelijks voor te stellen met de huidige temperaturen.

Notulist: Marco Andeweg.

Download
Site by Alsjeblaft!