De 6e ronde van Middelharnis (Menheerse) Funklasse.

aanwezige renners:Wilmert Bontenbal, Glenn Felixdaal.

Het parcours.Het parcours.

Het was zaterdagochtend vroeg toen ik op de fiets stapte onderweg naar Middelharnis om de funklasse te rijden met Glenn.
Hij ging met zijn auto omdat hij ‘s middags moest werken. Na een mooie rit kwam ik aan bij de start en vroeg ik mij af waar ik moest zijn om mij in te schrijven. Na dat gevraagd te hebben bleek dat aan de andere kant van het parcours te zijn, maar omdat het een klein rondje was had ik dat 30sec later gevonden. Daar kwam ik ook Glenn tegen die al erg vroeg was en toch nog maar een keertje de dixxie gebruikte (nerveus plasje voor zijn eerste koers?).
Toen we de andere renners zagen wist ik dat het een snelle race ging worden, want er reden renners mee die al een Omnium hadden gewonnen, maar we hadden er zin in. We reden ons warm op het parcours en moesten nog even wachten omdat de nieuwe Tom Dumoulin of Chantal Blaak van 3-4jaar nog op hun loopfietsen bezig waren om zonder te vallen als 1ste over de streep te komen. Het was erg leuk om te zien hoe fanatiek ze waren en wilden winnen.

Om 11.08u mochten we toch klaar staan om te starten voor de 20 rondes. Glenn en ik stonden beetje achteraan met elkaar te praten, met in gedachte dat we wel even met elkaar konden fietsen, maar dat was een faliekante misrekening die mij een flink hoge bloeddruk en hartslag opleverde. (En de rest van het peloton ook denk ik).

Wilmert in actie.Wilmert in actie.

CTF (Cycling Team Flakkee) wilde zich in deze thuiswedstrijd laten gelden en dat lukte ze met verve, want wat kunnen die mannen trappen! Om in de kopgroep aan te klampen moest ik ruim een ronde in de achtervolging en dat was pittig. Glenn moest afhaken en reed met zijn eigen groepje een wat lagere tempo, maar had wel de energie om mij aan te moedigen als we hem passeerde, daarvoor nog dank, had ik nodig. Glenn had ondertussen ook zijn tempo gevonden en reed goed mee met zijn groep.
Het parcours was snel, 2 bochten waar je je rem in moest drukken, maar de andere bochten vereistten een goede stuurmanskunst, om er zonder te remmen doorheen te gaan. Verder lange rechte stukken en het gemiddelde lag dan ook boven de 40! en dat voor een funklasse…

Glenn in actie.Glenn in actie.

Ik had m’n draai gevonden in de kopgroep en zat te bedenken hoe ik zo hoog mogelijk kon gaan eindigen. Luid aangemoedigd door de toegestroomde SBU’ers die later de sportklasse gingen rijden kwam ik op het idee om voor het hoogst haalbare te gaan en ging dan ook in de laatste ronde vol een bocht in om plaatsen te winnen.

Glenn en Wilmert.Glenn en Wilmert.

Mijn gevoel zegt dat ze de bocht hadden verlegd of iets, want ineens was daar de zijkant en moest ik losklikken om niet de stoep op te gaan. Toch nog even aanzetten tot het einde en de 7de plek veiligstellen. Glenn trok ook nog volle bak aan en kwam keurig als 19de over de finish.
We reden door naar de andere SBU’ers en kreeg ik nog een wijs advies van Jeroen Vlag: “als je het 19 rondes goed doet, waarom de 20ste keer het dan anders doen?”, dus die neem ik mee voor de volgende keer.
Erna met Glenn nog gesproken over de race en hij gaf aan dat hij bochten met deze snelheid wel een dingetje vond, maar ik kan niet anders zeggen dan dat je goed gereden hebt, klasse! Toen met een drankje naar de sportklasse gekeken. Leuk om te zien hoe nu anderen het snot voor hun ogen reden. Met een voldaan gevoel terug naar huis.
Voor alle leden is dit een aanrader, de snelheid was nu erg hoog, maar het is leuk om mee te maken en je leert er veel van!

Uitslag Funklasse
7e Wimert Bontenbal
19e Glenn Felixdaal

Notulist: Wilmert Bontenbal.

Download Glenn en Wilmert.
Site by Alsjeblaft!