voorjaarscompetitie Ahoy

Aanwezige renners: Maurice de Keijzer, Casper Bakker, Jeroen Vlag.

Zaterdag 23-03-2019, klokslag 3 voor half 11, reden de SBU-sportklassers vanaf vaste vertrekpunt Den Oert om vandaag aan de start te staan bij de voorjaarscompetitie op RWC Ahoy.
Met een lekker ochtendzonnetje en een zwakke wind vanuit het noorden waren de omstandigheden gunstig.
De rit naar de baan, zo’n 25 gezamenlijke kilometers, werd vol benut om de tactiek te bespreken, de benen wat op te warmen en de podiumplaatsen te visualiseren.
Even was het niet zeker of er een trio aan de start zou verschijnen, maar gelukkig sloot Casper nog op tijd aan.
Het virtuele vliegtuig vanuit de Santa-Cruz Eilanden, waar hij donderdag nog een Endurance-training aflegde, had gelukkig geen vertraging opgelopen.

Om exact 12.06 uur en 40 seconden klonk de bel en gingen er 25 A-Renners van start. Het begin verliep voorspoedig voor het SBU-trio.
Onze veteraan Maurice hield zéker tot en met de derde ronde een top-10 positie stevig in handen.
Ook de debutant in de sportklasse dit jaar, Jeroen Vlag, had tot dit punt de kopgroep nog in het vizier.
Casper had een andere tactiek en besloot van achteruit stukje bij beetje op te schuiven, wat hem zeker geen windeieren legde.

Maar daarna ging de kopgroep, bestaande uit wat amateurs, ervaren sportklassers en zelfs een elite-renner écht even gas geven en werd het voor de drie SBU’ers een strijd om een plekje in de anonieme middenmoot.
Het peloton wat overbleef van de A-renners raakte halverwege verstrikt in het B-peloton en kon daaruit niet echt meer ontsnappen.
De SBU’ers, met name Maurice, besloten dan maar het beste ervan te maken en dit peloton op sleeptouw te nemen in samenwerking met het restant van de A-renners.
Dit leverden hele mooie plaatjes op, met dank aan FotoKoos

Ook Casper liet zich regelmatig zien op kop en het bleek het tot het einde van de B-klasse een goede training voor de heren.
In de laatste ronde van de B-klasse kwam de kop van A weer langszij en moesten de SBU’ers genoegen gaan nemen met een rondje minder.
Toen de B eenmaal van de baan was ging de A als één groep weer verder en ging het tempo weer naar
gemiddelden per rondje van 43 in het uur.

Tot de laatste rondes kon men zich nog in de kuiten bijten van de sterkere renners, maar uiteindelijk brak het peloton in 3 groepen, waar Maurice en Casper tot de finish in de tweede groep zaten en als 12 de en 13 de over de streep kwamen.
Jeroen Vlag zat in het laatste groepje uitgebluste renners die het gat naar de tweede groep niet meer konden dichten.

In de allerlaatste sprint naar de streep kon hij de eer nog redden door van de laatsten de eerste te worden en als 14 de te finishen.
Moe maar voldaan trokken de heren huiswaarts en het gevoel dat er méér in had gezeten, was er niet echt.

Op naar volgende week,
de grote prijs van Rotterdam of Zomoco in Rijswijk.

Notulist: Jeroen Vlag.

Download
Site by Alsjeblaft!