Ride like a pro TTT

Aanwezige renners: Carlo Schierbeek, Thomas Verduyn, Tom de Jong, Kasper Verduyn.

Zaterdag 30 maart was het zo ver, de start van de Ride like a pro (RLAP) competitie 2019. De seizoensopener bestond uit een koppeltijdrit van twee rondes, een koppeltijdrit van zes rondes en één ploegentijdrit van twaalf rondes over het technische parcours van PRC Delta.

Het was een zonovergoten dag, halverwege tikte de fietscomputer zelfs de 21°C aan. De vier SBU’ers waren na het ophalen van de wedstrijdbordjes klaar om de competitie in de A-groep goed te beginnen.
Als eerst waren Carlo en Thomas aan de beurt om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten over twee rondes. Dit beloofde een paar zware kilometers te worden. Ze hadden het tempo goed te pakken en kwamen na iets meer dan vier minuten afzien tegelijkertijd over de eindstreep.
Vervolgens was het aan Tom en Kasper de taak om uit te blinken in de tijdrit over zes rondes.

Het plan was simpel, veel draaien en zo hard mogelijk rijden! De eerste ronde werd gebruikt om te wennen aan elkaars tempo. Al gauw bleken beide SBU’ers rond hetzelfde niveau te zitten. Dit leverde een zeer constante tijdrit op. Na dertien en een halve minuut kwamen beide renners sprintend over de finish. Wederom een prima prestatie.

Nu was het dan zo ver. De tijdrit waar wij heel de dag naar uitkeken, de ploegentijdrit. De tijd van de nummer drie zou bepalend zijn voor de eindtijd.

Dit beloofde 18 kilometer afzien te worden. Met volle moed stonden wij aan de start. 3,2,1 en weg waren we.

Meteen vanaf het begin lag het tempo erg hoog. We hielden het tempo goed vol, maar het begon steeds meer pijn te doen. Vooral vanaf vijf rondes te gaan merkte wij dat de vermoeidheid een rol begon te spelen. Desondanks wisten de vier elkaar er doorheen te slepen en na een loodzware 27 minuten kwamen ze met zijn vieren over de streep. Zelfs hier blijkt het krachtige samen uit, samen thuis principe te worden gehanteerd.

Uiteindelijk is SBU na de eerste RLAP geëindigd met 59 punten. Slechts vijf punten verwijderd van de nummer drie. Het was een geweldige dag en de renners waren zeker tevreden met het resultaat.

Op naar de volgende Ride like a Pro op 13 april bij Ahoy.

Notulist:Kasper Verduyn.

Download
Site by Alsjeblaft!