19 september 2021

Lustrum viering 5 jaar SBU!

Het is zondag 19 september 2021 en het kan niet anders dan dat dit een mooie dag gaat worden, want we vieren vandaag het 5-jarig bestaan van onze mooie club! De dag begint vroeg, want ondanks de ruime voorbereiding in de afgelopen weken, is er nog wel wat te doen bij Olympia, onze “nieuwe” uitvalsbasis. Tent opbouwen, terras organiseren, koffie natuurlijk….en nog wat vegen en doen.

Zo tegen 08:30 uur melden zich de eerste deelnemers, als ook de zon! Volgens plan eerst koffie met een SBU gebakje en natuurlijk de nodige sterke verhalen, nu al! Het terras stroomt lekker vol en we maken ons op voor het vertrek van de toertocht, het eerstvolgende onderdeel op de agenda van vandaag. Zoals verwacht was het natuurlijk weer wachten op Bryan, die uiteindelijk arriveerde op een wel heel bijzondere racefiets.

Afijn, onderweg met een groep van ruim 30 renners, waaronder ook een aantal oudgedienden.

De route is uitgezet door Robert Visser in samenwerking met Gert-Jan en is al voorgereden. Hij voert ons over Voorne-Putten, langs plekken en over weggetjes waar velen van ons nog niet eerder waren geweest. Blijft toch een mooi eiland, dat Voorne-Putten. Het weer zit enorm mee en onder leiding van captains Gert-Jan en Harm blijft het een goed georganiseerde groep.

Geen lekke banden, geen valpartijen, niets van dat. Stukje Maasvlakte was op momenten best gevaarlijk door de drukte op het fietspad, waar tegenliggers vooral tegenliggers waren. Verder geen enkele smet op de rit!

Bij terugkomst wachten de ronde missen ons op met voor iedere deelnemer de SBU 5-jaar lustrum medaille, met daaraan bevestigd een stripje met consumptiebonnen. Wat zijn wielrenners toch sociale dieren, want de consumptiebonnen worden meteen gedeeld om vervolgens ingewisseld te worden voor gerstenat uit Plopsaland.

Na een “lichte” lunch is het tijd voor de plichtplegingen. Er wordt stilgestaan bij 5 jaar SBU en er wordt formeel afscheid genomen van het huidige bestuur. In een verkorte ALV ontvouwt het nieuwe bestuur een deel van de plannen die in de komende maanden gestalte moeten gaan krijgen. Voor wie er niet bij konden zijn: de voornemens van het nieuwe bestuur zijn met jullie gedeeld middels de notulen van de ALV.

We staan aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk in het bestaan van onze club. Veel nieuwe ideeën en goede voornemens, waarmee we als nieuw bestuur aan de slag gaan.

Maar nu is het eerst tijd voor de BBQ, want de feestelijkheden zijn nog niet voorbij. Marco Vogelaar heeft de catering voor deze dag voor zijn rekening genomen en heeft alles tot in de puntjes verzorgt.

Als er wat te eten en te drinken is, dan is Bryan wel op tijd van de partij (lees: zelfs wat te vroeg!), maar dat mag de pret niet drukken natuurlijk! Hey, wie zien we daar? Jordi, tof dat je er in de middag bij was!

Naar mate de middag vordert en de kabouterbiertjes rijkelijk vloeiden (en de verhalen steeds sterker worden!) overheerst het gevoel van voldoening en het besef dat dit een hele mooie dag in het SBU dagboek is geworden. We blijven nog even, veel te gezellig.

Met dank aan Gert-Jan en zijn vrouwen, Marco V., het voormalige bestuur, het nieuwe bestuur, Raymond (achter de BBQ) en natuurlijk alle leden. Laat dit een voorbode zijn voor de mooie tijd die gaat komen. Op naar de volgende 5 jaar SBU!

Notulist: Arnaud “Luit” Luitwieler.

Sponsoren

Site by Alsjeblaft!