22 mei 2022

Affligem Gehaktballen Tour 2022

De dag was zondag 22 mei. De weersvoorspellingen waren heel de week al gunstig en gelukkig kwamen die ook uit. Het zonnetje stond al vroeg aan de hemel en al snel kwamen uit alle hoeken en gaten SBU-ers om deel te nemen aan de 2e editie van de “Affligem Gehaktballen Tour”. Met 22 deelnemers aan de start was de opkomst goed, dus vertrekken maar!

Gert-Jan had de route al “Vergert” (van het Italiaanse werkwoord “vergerti”, wat betekent: zorgen dat je zo snel mogelijk naar je gehaktbal kan fietsen!), dus was het op naar de Haringvlietdam.

Er stond nagenoeg geen wind en met een temperatuur van, in de ochtend al, rond de 16-17 graden in een strak blauwe lucht was het genieten geblazen. Eelco had zich wederom opgeworpen als fotograaf van de dag en met vele kiekjes deze heerlijke rit vastgelegd. De route leidde ons over Goeree-Overflakkee met idyllische dorpjes en natuur waar je nog echt van de stilte kunt genieten (met hier en daar een loslopende fiets).

Geen lekke banden, geen valpartijen en de groep is de hele route bijeen gebleven. Dat verdiende een goede afsluiter, dus met een gangetje van 30,5 gemiddeld op naar het terras van het Bruin Café in Hoogvliet, waar de gehaktballen vers waren en het bier koud.

Alles bij elkaar een geslaagde editie. Op naar de volgende…..

Luit

Sponsoren

Site by Alsjeblaft!