21 mei 2023

Affligem Gehaktballen Tour 2023

Zondag 21 mei was het weer zover. Voor de 3e keer werd de “Affligem Gehaktballen Tour” georganiseerd. Met een opkomst van 18 renners kon het rondje van ruim 100 kilometer over Goeree Overflakkee van start. De dag begon bewolkt met in de verte, richting de kust, zelfs een iets dreigende lucht, maar dat weerhoudt de eerste de beste SBU-er natuurlijk niet van enig pedaal vermaak. Opmerkelijke verschijningen: Steef was na lange tijd weer van de partij en Robert in SBU tenue (en natuurlijk weer net ff te laat!).

Na een wat onduidelijke navigatie door ongetekende kwamen we uiteindelijk weer “in koers” op de Haringvlietdam. Het weer begon op te klaren en de sfeer zat er goed in. Er werd goed twee aan twee gereden met de sterke mannen op kop en met de vaart er lekker in. Een lekke band van Harm zorgde voor enig oponthoud, maar we lagen toen al redelijk voor op schema, dus dat mocht de pret niet drukken.

De verleiding van verse gehaktballen en Affligem bier werd uiteindelijk sommigen te veel en het laatste stukje ging het nog even volle bak. Maar het motto “samen uit, samen op het terras” werd bewerkstelligd en daarmee de start van de gebruikelijke afsluiter die deze geslaagde tour kenmerkt….met dank aan alle deelnemers en Eelco voor de foto’s!

Hé, Johan! Die kwam ook nog even af op de, door Gré onder de oksel, vers gerolde ballen…gezellig!

Luit.

Sponsoren

Site by Alsjeblaft!