13 mei 2023

Verslag van de Classico Boretti 2023

Marco Vogelaar geeft hieronder een verslag van de 115 km:

Vroeg in April de eerste mailing eruit gestuurd, Boretti 2023 komt er weer aan en dat betekent vaak zon, mooie omgeving, leuke groep sbu-ers en een stukje organisatie….

De mailing was er nog niet uit of de eerste reacties kwamen al binnen; sterker nog… Jordie had zich in Januari samen met Michael al reeds aangemeld voor wederom de 200 km.

We gingen voor de 115- en 200 km, maar al snel bleek dat er eigenlijk voor alle afstanden interesse was. Dat was mooi meegenomen, maar gaf met inschrijven toch weer een probleempje. De groep moest minimaal 6 deelnemers hebben, dus de mensen voor de 170- en 200 km hebben zich individueel ingeschreven en ik kon de groep van 115 km volledig aanmelden. Net als vorig jaar was SBU bereid om een bedrag van de inschrijving te vergoeden, waarvoor dank.

Nadat iedereen voor de aflopende datum betaald had kreeg ik netjes 5 dagen voor aanvang van het evenement de benodigde shirtjes en stuurbordjes binnen, en dan ook nog het weerbericht wat zonniger en zonniger werd…helemaal top!

Een tegenvaller was dat Luit fysiek niet in staat was om de Boretti te rijden. Dat was heel jammer maar gelukkig was Kees Schipper bereid zijn plek in te nemen, en samen met een vriend Maurice de 170 km te gaan volbrengen…Top Kees!

En dan is het Zaterdag 13 Mei 2023, de dag van het evenement, de mannen van de 170 en 200 km zijn al voor 08:00 uur op pad om zodoende ook op tijd weer binnen te zijn. Ik ben met Marco Ponsen rond 06:45 uur in de auto gestapt om zodoende de rest van de 115 km groep daar te kunnen opvangen.

De reis liep zó voorspoedig dat we rond 07:45 uur al op het parkeerterrein waren. Daar zagen we Kees, Maurice en Fred de laatste hand leggen voor vertrek.. Succes heren! Nadat Marco en ik alles langzaam aan het gereed maken waren kwam Eelco aangereden, waarna Frans, Sjaak en Yvonne ook al snel in beeld kwamen… Mooi! Bij de start stonden Theo van Dijk en Gerard ook al klaar.

Stuurbordjes erop en we konden op pad met de groep. Na de eerste stop die voor het gevoel al vrij snel in beeld kwam en iedereen net warm was gedraaid gingen we snel weer verder… Gerard had voor het mooie net wat te weinig km’s gemaakt en gaf aan liever solo verder te rijden, na goed overleg.

Vervolgens op naar stop 2 waar we na een kleine 10 minuten ook Gerard weer aan zagen schuiven en gingen we op naar het laatste stukje van de route. Gerard was zo creatief om iets af te snijden om vervolgens de laatste 5 km alsnog weer aan te sluiten om zo als groep de finish over te rijden waar
we de medaille alsmede het muntje voor de warme pasta maaltijd in ontvangst mochten nemen.

Vervolgens fietsen geparkeerd en het terras op waar we naast de maaltijd en de drankjes (dank Eelco hiervoor) met elkaar de dag afsloten en vervolgens ieder weer richting de auto ging om in te pakken en richting huis te gaan.

Al met al een zeer geslaagde editie met wederom veel zon, mooie route en omgeving, Voor diegenen die er niet bij waren/konden zijn; volgend jaar doen we hem hoogstwaarschijnlijk wéér, of wellicht een ander evenement van We are cycling

Tot zover het verslag van de groep van de 115 km, speciale dank aan de deelnemers (Marco, Eelco, Frans, Theo, Yvonne, Gerard en Sjaak). Ik heb de Boretti organisatie persoonlijk een bedankmail gestuurd vanuit SBU.

Fred geeft hieronder een kort verslag van de 170- en 200 km.

Jordie en Michael vertrokken samen, nét vóór ons, voor de 200 km “op tempo” en dat was met een snelle 32,8 gemiddeld zeker gelukt. Hulde mannen! Topprestatie!

Vlak daarna vertrokken Miguel, Edwin, Jeffrey, Kees, Maurice en Fred voor de 200 km (de eerste 2) en de 170 km (de overige 4).

Doordat het fout ging bij een splitsing bleek pas later dat Jeffrey en Fred verkeerd zaten en samen met Edwin en Miguel met de route voor de 200 km bezig waren. Teruggaan was geen reële optie omdat de splitsing kilometers terug lag op het moment dat wij er achter kwamen. Beter had geweest gelijk allemaal even te stoppen en even contact zoeken zodat er voor de 170 km herenigd had kunnen worden. Zeker iets om te onthouden voor de volgende keer. Nogmaals sorry Kees en Maurice! Zij hebben de 170 km vlot afgerond met een mooie 30 km/u gemiddeld, ondanks de vele hoogtemeters.

Voor Jeff en ondergetekende was het de knop mentaal omzetten naar de 200 km, dus nóg iets beter doceren dan maar. Miguel en Edwin hadden er zeker zin an en hebben de eerste uren veel kopwerk gedaan. Op een gegeven moment hadden we een hele sliert groene Boretti shirts achter ons aan omdat het tempo er kennelijk goed in zat. We hebben ook nog een tijdje samen met TVS opgereden (Triathlon Vereniging Spijkenisse). Ik hoorde op de Posbank ineens “Klopmeister” roepen door een tegenligger. Dat bleek collega Harmen te zijn die na een gezellig praatje pot nog even met ons heeft meegereden. Die was een trainingsrondje aan het doen en wilde wel even knechten voor SBU. Niet bij te houden heuvel op maar dat wist ik al. Hij wordt bij Suzuki Nederland niet voor niets “de condor van de Nimag” genoemd omdat ie in hooggebergte al helemáál niet bij te houden is, maar dat terzijde. Leuk hem tegen te komen.

Onderweg werd Cees Tebrugge gespot die solo bezig was met 200 km. Hij heeft ook nog even meegereden met de vier maar reed óók sneller en kwam op een hele knappe 31,5 km/u gemiddeld uit.

Rest nog het gemiddelde van de vier en dat kwam volgens de teller van Miguel uit op 29,6 km/u na 195 hele kilometers (laatste 5 km lusje werd over het hoofd gezien omdat vooral Edwin stal rook en het leek ookwel of ie óók oogkleppen op kreeg). Dat was ook wel begrijpelijk want Edwin heeft een hele tijd wegens technische malheur niet kunnen schakelen naar het buitenblad en trapte zich af en toe letterlijk de tandjes. Gelukkig kon dat schakelen hersteld worden bij de voorlaatste stop. Het gemiddelde was overigens geen doel op zich. Het fatsoenlijk uitrijden wél en dat was prima gelukt. Maar dáár ging het uiteindelijk toch niet om! Waarom dan wel?

Het belangrijkste was dat het een schitterende tocht was door een prachtige bosrijke en heuvelachtige groene omgeving. Met een zonnetje aan de hemel in prima fietstemperatuur. Fantastisch! We hebben allemaal lekker gefietst en zijn onderweg én na de finish prima verzorgd.

Een topevenement! Toch maar eens gaan kijken naar zo’n BBQ…enne Marco…véél dank voor je organisatie! Groet, Fred.

Marco Vogelaar & Fred Kloppers

Sponsoren

Site by Alsjeblaft!