28 augustus 2021

Ploegentijdrit van Zuidland 2021

Het is zaterdag 28 augustus 2021 en op de agenda staat de Ronde van Zuidland. Is dat bijzonder? Ja, want het is voor onze club weer één van de eerste evenementen, na Corona, waar we collectief weer aan mee kunnen doen.
Er hebben zich, vanuit SBU, 3 teams ingeschreven om mee te doen aan de ploegentijdrit, een onderdeel van een veel groter spektakel dat de hele dag in beslag zal nemen in het altijd zonnige Zuidland.

SBU laatste poging

SBU Road Captains

SBU Mixed Up

Het is een ronde met de nodige historie waarin verschillende disciplines, verdeeld over de gehele dag, de wielerrevue passeren. Zo zijn er verschillende wedstrijden voor nieuwelingen, sportklasse en licentiehouders, beloftes, professionals B en amateurs en de eliterijders, gevolgd door de ploegentijdrit, die startte om 17:00 uur.

Zoals gezegd hebben 3 SBU teams zich ingeschreven om de 3 ronden tijdrit van in totaal 17,1 km te volbrengen, maar daarover later meer…..

De omstandigheden waren goed, maar de wind speelde wel een hele prominente rol. Het parcours leidde ons van de start, net voor het centrum van Zuidland, door datzelfde centrum richting de Molendijk. Vanaf de molen was het polderen richting de haven. Vanaf dat punt was het rechtsaf tot aan het punt dat we weer belandden aan de rand van de bebouwde kom van Zuidland, met de wind vol tegen.

17,1 kilometer lijkt niet veel, maar alleen maar volle bak…..ik geef het je te doen!

Uiteindelijk, na hard zwoegen, wisten de SBU-ers de volgende resultaten op het scoreboard te noteren:

Mooie resultaten op een mooie dag. We gaan kijken of we voor volgend jaar meer van dit soort evenementen op de SBU kalender kunnen krijgen!

Luit

Sponsoren

Site by Alsjeblaft!