04 juni 2022

Het is koers! Ronde van Papendrecht

Met een aardige noord-oosten wind vertrokken Carlo en Maurice op de fiets naar de 67e ronde van Papendrecht. Eenmaal aangekomen in het zonnige Papendrecht werd er een Snickers naar binnen gewerkt en zagen zij alweer wat het niveauverschil was binnen de sportklasse. Je zag oude mannen (lees: Maurice) met hun rugzakje op de fiets vanuit Zuidland aankomen en aan de andere kant zag je de echte kleppers hun extra wielset uitladen uit de teambus. Het maakte allemaal niet uit; het zonnetje scheen en iedereen had er zin an.

Nummer opspelden, inklikken en gaan. De ronde ging van start met 46 iets te enthousiaste mannen. Het parcours heeft slechts 4 rechterbochten, hoe moeilijk kon dit zijn? Uiteindelijk werd het een interval training van 50 kilometer. Na iedere bocht sprinten, vervolgens schuilen in een waaier, stampen door de straten van Papendrecht, springen over de putten en drempels en door. Met een gemiddelde van meer dan 42 km/u werd er flink tegen de wind gebeukt. Aan het eind van de koers was er toch nog een groepje weggereden. In de laatste ronde ging er ook bij het peloton nog een tandje bij en in de bocht voor de finish besloot iemand nog even te testen of hij zijn pedaal tegen het asfalt kon drukken. Maurice bekeek dit rustig van achter en kon bevestigen dat het was gelukt. Carlo zat ervoor en deed nog wel mee met de sprint voor de poedelprijs.

Maurice eindigde op de 30e plaats en Carlo nam een klein envelopje mee naar huis op de 16e plaats. Zin om een keer te kijken? Dinsdag 21 juni om 19u is de ronde van Maassluis op het parcours van de Coureur en doen er weer een aantal SBU’ers mee.

Carlo

Sponsoren

Site by Alsjeblaft!